Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zoran stevanović:

Ne znam tko je prijavio 'Za dom spremni', ja nisam bio taj!

Hrvatski navijači, bakljada
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
10.04.2015.
u 12:00

– U Savezu su znali da im se sprema kazna igranja bez publike. Uefa ih je na to upozorila – kaže Stevanović.

Zoran Stevanović iz Regionalnog infocentra Rijeka, suradnik organizacije FARE (Nogomet protiv rasizma u Europi), opet se spominje u kontekstu 'cinkera', kao čovjek koji je Uefi prijavio skandiranje 'Za dom spremni' na utakmici protiv Norveške zbog kojega će se protiv Talijana igrati bez publike.

– Hrvatska očito voli kult ličnosti; ili Mojsija koji će biti vođa ili Pedra koji će visjeti. Kad ne znaju koga će okriviti za svoju neučinkovitost, okrive mene – kaže Stevanović adresirajući svoju poruku prema čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza s kojima je u kontinuiranome raskoraku.

Jeste li onda ili niste bili izaslanik FARE-a u Zagrebu na utakmici s Norveškom?

– FARE ima mrežu suradnika po cijeloj Europi. Ja ne mogu niti smijem znati koga je središnjica FARE-a u Londonu poslala na ovu utakmicu. Postoje vidljivi izaslanici na utakmicama, delegat i kontrolor, ali postoje i oni nevidljivi, za koje nitko ne zna – dodaje Stevanović, koji se zalaže da svaki klub, kao i Hrvatski nogometni savez ima časnika za vezu s navijačima.

Nije prošlo...

Stevanović najviše zamjera HNS-u nečinjenje u edukaciji navijača, ali i lokalnih zajednica, čelnika klubova, akademske zajednice... u suzbijanju diskriminacije.

Tvrdi i kako je iznenadno Šukerovo prebacivanje utakmice s Talijanima u Split bio samo – igrokaz.

– A zna se da se 120 dana prije utakmice mora donijeti odluka o domaćinstvu utakmice i to prijaviti Uefi. Sad se kao čude da nisu znali što im se sprema u Uefi, a pet godina Uefa opominje da će nas kazniti igranjem bez publike. Znali su to i uoči Norveške kada smo bili kažnjeni pražnjenjem dijela gledališta. Tada su nam rekli – sljedeći korak bit će prazan stadion. Sada se to i dogodilo i sada smo svi zajedno gubitnici – zaključio je Zoran Stevanović.

>>Hrvatski nogometni savez zaprijetio Zoranu Stevanoviću: Poslat ćemo Uefi što je rekao!

>>'Politika se mora odrediti o skandiranju jer prijeti nam izbacivanje iz europskih natjecanja'

>>Zbog 'za dom spremni' Šimunić je prekinuo karijeru, a Hrvatska će trpjeti poniženje

>>Šuker: Odlučili smo da ćemo s Italijom igrati u Splitu!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije