Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preokret u Albaniji

Taktovi himne Lige prvaka već odjekuju Maksimirom!

Dinamo
Foto: GNK Dinamo
20.08.2015.
u 08:43

- Ćorić je bio dobar, međutim ne treba sad pojedince stavljati iznad momčadi. Jer, momčadskom smo igrom stvarali šanse i bili bolji od domaćina

Josip Pivarić zacijelo još ne vjeruje kakav je gol zabio u 93. minuti u Elbasanu, za Dinamovu 2:1 (0:1) pobjedu u prvoj utakmici doigravanja za ulazak u Ligu prvaka protiv Skenderbeua! Do tada je Pivarić bio među najlošije ocijenjenim igračima, nije to bio njegov dan, a onda je uslijedila čudesna eksplozija. Fantastičnim udarcem s 20 metara, desnom nogom (da, desnom!) skinuo je "paučinu" s albanskih vrata, pogodivši gornji lijevi kut tužnog vratara Shehija. Do tada bučna publika naglo je zašutjela, kao da je netko te sparne večeri odjednom s neba pustio hladni pljusak, a Zagrepčani su se našli u klupku veselja...

Ćorić unio preokret

Dinamo je zasluženo pobijedio, iako je u nekim trenucima, zbog vlastitih pogrešaka, "visio poput lustera". Iako se na odmor trebalo otići s nekoliko pogodaka prednosti za našeg prvaka, velika pogreška vratara Eduarda donijela je vodstvo domaćinu u 37. minuti. Shkembi je, naime, izveo slobodni udarac, Eduardo nije ostao u svom kutu, nego je špekulirao da će lopta otići preko "živog zida" i primio je gol ondje gdje je trebao stajati...

- Teško je objasniti takvu pogrešku tako iskusnog vratara. Ne znam zašto je špekulirao, zašto je pokušao čitati slobodni udarac – rekao je nakon utakmice Dinamov trener, Zoran Mamić, istaknuvši:

- Bili smo bolji, zasluženo smo pobijedili i zbog toga sam zadovoljan. Ali, mogli smo ovdje riješiti sve dvojbe oko plasmana u Ligu prvaka, no nismo zabili svoje šanse. Šteta, u Zagrebu ćemo morati biti još bolji, čvršći i brži. Nije još gotovo, imamo veliku prednost, ali najozbiljnije moramo dočekati uzvrat, jer je Skenderbeu čvrsta i ozbiljna momčad – pričao je Mamić.

Istina, Zagrepčani su se napromašivali (ali je i Salihi imao "zicer" u 53. minuti za 2:0!), pa je stoga još čudnije bilo da je Mamić dao prednost Hodžiću u odnosu na iskusnijeg Henriqueza! I baš je Hodžić promašio tri krasne prilike...

- Svojim je radom Hodžić zaslužio povjerenje i ne mislim da sam pogriješio – objašnjavao je trener.

A preokret u igri unijeli su, ušavši s klupe, Ante Ćorić i Domagoj Antolić. U igrača utakmice tako se prometnuo Ćorić, koji je, nakon krasnog slaloma bio dodavač Pivariću za drugi gol, a začeo je i akciju uoči izjednačujućeg gola Soudanija (nesebični je dodavač bio Pjaca)!

- Ćorić je bio dobar, međutim ne treba sad pojedince stavljati iznad momčadi. Jer, momčadskom smo igrom stvarali šanse i bili bolji od domaćina – pričao je Mamić.

Dobar je bio i Pjaca

Točno je to. Ali, momčadi čine – pojedinci! A Ćorić je u onih nepunih pola sata još jednom potvrdio silnu nadarenost, plavi dragulj mora uskoro postati nositelj igre ove momčadi! Pjaca je također bio vrlo dobar, kao i Sigali, koji je sve sigurniji i postaje čvrsti obrambeni oslonac.

Dinamo je, eto, uspješno pregrmio gostovanje u Albaniji i u Maksimiru bi trebao proslaviti treći ulazak u Ligu prvaka u posljednjih pet sezona! Kažemo trebao, jer još nije gotovo. Nogomet je čudna igra, a to vrijedi posebno kad je o Dinamu riječ! Uostalom, prvih 45 minuta utakmice u Elbasanu ponajbolje potvrđuje napisano:

- Dinamo je igrao, stvarao prilike i promašivao, a Elbasan je iskoristio poklon i poveo. Srećom, u nastavku su plavi bili konkretniji (Antolić je u 83. minuti, nakon prodora Ćorića, uzdrmao vratnicu!) i već se čuju zvuci himne Lige prvaka, koji bi trebali ove jeseni odjekivati Maksimirom...

>>Fenomenalna golčina Pivarića za pobjedu Dinama 2:1

>>Zoran Mamić: Kod nas ništa ne ide lako, ali ovo je najbolja pozivnica za publiku

Komentara 44

OL
olrajt
09:02 20.08.2015.

...bravo Dinamo,bravo Mamići!

SP
Spezispezi
09:22 20.08.2015.

Jako puno je panjeva na forumu kojima je Dinamov ulazak u Ligu prvaka samorazumljiva stvar, kao i to da Barcelona, Real i Bayern dođu igrati na Maksimir. Oni sve znaju, taktički su jači nego Čiro, Murinho i pola engleskih trenera skupa. Oni su željni za svojih 20 kn što plate za ulaznicu gledati Real i Barcelonu u Zg i da za to još dobiju kriglu piva i debeli sendvić. Takvi se nisu makli iz svoga kvarta već 20 godina osim kada treba otići na šoru s Torcidom negdje na odmorište na autocesti. Oni su sol ove zemlje, sve znaju, a sigurno bi i bolje igrali nego pola dinamove momčadi. Šteta da im se ne da prilike.

DU
Deleted user
09:30 20.08.2015.

Skenderbeu je bio zreo za porciju , pogotovo zadnjih pola sata kad su fizički pali. Pobjeda je pobjeda ali moglo je i trebalo biti puno uvjerljivije.Nadam se da će u Maksimiru naši napadači to bolje odradit jer je razlika u kvaliteti velika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije