Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasplet

Zoran Mamić: Strah me da ćemo PAOK čekati na klizalištu

Zoran Mamić
Željko Hladika/Pixsell
05.11.2010.
u 08:01

Kad bi Dinamo pobijedio u Villarrealu, riješio bi se svih muka. No, realnost je da će se odlučivati u Maksimiru, a bilo bi dobro da do tada plavi zadrže prednost u gol-razlici pa bi i 1:0 bilo dosta

Prokletstvo ili ironija, nazovite to kako hoćete, ali Dinamo opet nema sreće. Dva kola prije kraja plavi su vodeći u skupini, a može im se dogoditi da ispadnu i sa 9 bodova, koliko neće skupiti dobar dio drugoplasiranih u Europskoj ligi.

Većina navijača već gleda prema 15. prosinca kada će Dinamo dočekati Solunjane, velike dužnike iz prvog ogleda. No, svi koji poznaju trenera plavih reći će da će "bosanska vještica" Vahid Halilhodžić ići na pobjedu i protiv Villarreala (2. prosinca) koji je već jednom nokautirao. Tri boda iz Španjolske, a to nije uspjelo nijednom našem klubu u povijesti HNL-a, sve bi riješila jer bi plavi izravno izbacili konkurenta i susret s PAOK-om bio bi praznični. U Villarrealu plavi nemaju što izgubiti, a mogu dobiti sve.

Ipak, realnost je očekivati da naš prvak protiv jake momčadi koja će juriti osvetu i ostanak u Europskoj ligi teško može nešto učiniti i da će odlučivati sraz s PAOK-om sredinom prosinca.

U slučaju istog broja bodova u Europskoj ligi prvi kriterij je međusobni omjer, a tek onda gol-razlika. Dinamo je na +3, PAOK na +1, a to se može okrenuti u 5. kolu u slučaju visoke pobjede Grka protiv Bruggea u Solunu ili, valjda neće, teškog poraza Dinama u Španjolskoj. Tada bi Sammir i društvo morali ganjati 2:0 protiv PAOK-a. Zadrže li prednost u gol-razlici u odnosu na PAOK, bit će im dovoljno i 1:0.

I nekako se sve čini da će biti kao 1998., prvi put kad je maksimirski klub igrao u Ligi prvaka. Posljednje kolo, -14 Celzijevih stupnjeva, gosti iz Grčke, a Dinamo juri pobjedu za europroljeće.

– Nadam se punom stadionu protiv PAOK-a, a tada se bojim samo terena. Mogao bi biti zaleđen – već je jučer najavio Zoran Mamić.

Ključne riječi

Komentara 4

SB
sbb
10:17 05.11.2010.

Pa nek se onda igra na Korculi. Ili na stadionu Zmaj u Makarskoj.... boje se terena... kaj god

NI
nisde
10:30 05.11.2010.

stavite podno grijanje

TR
traper
16:31 05.11.2010.

Danas se niš ne komentira!!!Gdje je Flak sa svojim dubokoumnim lamentiranjima protiv dinamove uprave. Sad su svi zaprli gubec i čkome kak šljiva v riti, a da smo izgubili ,lajalo bi se na zvijezde.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije