Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TARAVEL ZABIO

Mamić: Jedanaesterac je trebao pucati Henriquez, ali je rekao da se ne osjeća dobro...

Dinamo - Zagreb
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/13
16.04.2016.
u 22:33

- Istina je da smo se napromašivali u posljednjih nekoliko utakmica, ali nadam se da će naši strijelci, posebno Soudani, opet biti pravi onda kad će to biti najpotrebnije. Dakle, već u utorak na Rujevici s Rijekom – rekao je trener plavih, Zoran Mamić

Pogotkom iz opravdano dosuđenog 11-erca u 41. minuti, Jeremy Taravel donio je Dinamu 1:0 (1:0) pobjedu protiv Zagreba i mir uoči derbija s Rijekom na Rujevici (utorak, 20 sati). Plavi su, eto, zadržali četiri boda ispred Riječana, pa iako nisu briljirali protiv skromnih zagrebaša, rezultat ipak nije zrcalo viđenog ove maksimirske subotnje večeri.

Uostalom, podatak da je epitet igrača utakmice svojim obranama zavrijedio Zagrebov vratar Dominik Livaković (Dinamo ga je već otkupio, ali i ostavio do ljeta na posudbi u Kranjčevićevoj!), dostatno govori kakvu smo utakmicu gledali. Bila je to klasična jednosmjerna ulica, igra na jedna vrata, a Livaković je posebno izludio Soudanija.

U dva je navrata, naime, Alžirac sam išao na Zagrebova vratara, no put do mreže nije pronašao, Zagrebova se "hobotnica" uspješno raskrilila. Hodžić je, pak, s pet metara promašio prazna vrata(!?), a lijepe su prilike još imali Šovšić, Henriquez, Brekalo i Fernandes, međutim Livaković je "spustio roletu"... I da nije bilo nespretnog prekršaja Tešije na Soudaniju, kojeg je Taravel s bijele točke pretvorio u pogodak, plavi bi mučili još veću muku s novim drugoligašem, iako je statistika ovaj put zorno ocrtala nadmoć plavih: udarci na vrata 14:2, u okvir gola 9:1, posjed lopte 59:41, udarci iz kuta 4:0 za Dinamo...

- Najvažnija su tri boda, no žao mi je što nismo zabili još neki gol. Istina je da smo se napromašivali u posljednjih nekoliko utakmica, ali nadam se da će naši strijelci, posebno Soudani, opet biti pravi onda kad će to biti najpotrebnije. Dakle, već u utorak na Rujevici s Rijekom – rekao je trener plavih, Zoran Mamić, objasnivši zašto je Taravel izveo 11-erac:

- Trebao je pucati Henriquez, ali je rekao da se ne osjeća dobro i odgovornost je preuzeo Taravel.

Francuski je srednji branič, inače peti ovosezonski izvođač Dinamovih 11-eraca: Junior je iskoristio dva i jedan promašio (Osijek), Henriquez je promašio u Splitu (Hajduk), a osim Taravela, precizni su još bili Machado i Hodžić.

- Dok smo bili kompaktni i zgusnuti u sredini, a tako je bilo većim dijelom prvoga poluvremena, Dinamo nije stvarao prilike. U nastavku smo pali i naše su pojedinačne pogreške rezultirale brojnim Dinamovim šansama, ali Livaković nas je spašavao – govorio je Zagrebov trener Dražen Madunović, u čijem su sastavu bolji od ostalih, osim Livakovića, bili srednji branič Denis Kolinger i "veznjak" Valentino Stepčić, koji će sigurno napustiti Kranjčevićevu i nastaviti karijeru na prvoligaškoj razini.

Mamić je na kraju potvrdio da će među 18 kandidata za nastup u Rijeci biti i oporavljeni Marko Pjaca, koji je utakmicu opet, kao i u Zaprešiću, odgledao iz novinarske lože, ovaj put "naoružan" sendvičima :

- Rendgenski je snimak u nedjelju potvrdio da je ključna kost zacijelila i Pjaca je spreman za povratak na travnjak...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije