Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maksimir

Zoran Mamić išao je u Češku da dovede Manuela Pamića

Manuel Pamić
Marko Lukunić/Pixsell
03.05.2011.
u 19:12

Menadžer koji je doveo Tonela u Maksimir ne želi reći ni riječ. To je najbolji dokaz da se ozbiljno radi.

Zdravko Mamić je Dinamovim igračima Tonela istaknuo kao primjer pravog profesionalca koji je za plave doista veledobitak. Kako Dinamo ima teškoća baš na stoperskoj poziciji (zdravi su samo Tonel i Mesarić), s beka uskače Cufré. Ne oporave li se Bišćan (najvjerojatnije neće) i Barbarić do kvalifikacija za Ligu prvaka, jasno je da to nije kadar s kojim bi plavi branili prostor ispred vratara Kelave.

Abelu istječe ugovor

Plavi su se tako opet okrenuli Portugalcima. Danko Đikić doveo je Tonela u Maksimir i sad želi dovesti novo pojačanje. U Tonelovu Sportingu ima nekoliko obrambenih igrača koji bi mogli doći u obzir. Kao što je Polga (32) kojemu ugovor istječe za godinu dana, no tržišna vrijednost mu je 3,4 milijuna, što je plavima previše.

No, i Tonelova je cijena tri milijuna eura, pa možda i postoji način kako dovesti tog igrača koji je za polufinalista Europske lige odigrao ove sezone 32 utakmice. Mogla bi biti riječi o 32-godišnjem Abelu koji će na ljeto biti slobodan, a svestran je obrambeni igrač. Tržišna mu je vrijednost 2,3 milijuna eura, a kako će uskoro biti bez ugovora, ako ga u međuvremenu ne produži, moglo bi ga se dovesti za dobru plaću.

Ima i Đikić “svojih” igrača u Portugalu. No 27-godišnji Alberto Rodriquez, koji igra u Bragi, vrlo je skup. Tu je i Ricardo Fernandes (33) iz kluba Rio Ave. Nije nemoguće ni da je na meti igrač Steaue Geraldo Washington Regufe Alves koji ima brazilsku i portugalsku putovnicu, a u Steaui mu za godinu dana istječe ugovor.

Golovi Badelja i Moralesa

Alves, koji je ove godine odigrao 33 utakmice za rumunjski klub, nedavno se sreo s Tonelom na aerodromu i požalio da mu kasni plaća i da mu je u Bukureštu teško. A Tonel mu je hvalio Dinamo i grad Zagreb...

Zoran Mamić vratio se s puta iz Češke, gdje je gledao susret Teplice - Sparta i pregovarao s Manuelom Pamićem (24). Povremeni hrvatski reprezentativac, kojega je HNS dva puta suspendirao iako zapravo nije bio kriv, redovito igra i bio bi odlično rješenje za lijevi bok. Očekivano, nije htio ništa reći...

– Dinamo je veliki klub i sve je to lijepo, ali sad razmišljam samo o Sparti. Četiri su kola do kraja prvenstva i borimo se za naslov prvaka – rekao je Pamić, koji je u Prag, preko Salzburga, došao iz Rijeke. Ugovor mu istječe ovog ljeta.

Za to je vrijeme Vaha radio s igračima, moglo se vidjeti puno lijepoga, primjerice sjajni golovi Badelja i Moralesa.

Komentara 15

CR
crocro
08:05 04.05.2011.

Jeli vidite koga opet kibiciraju. Opet starce a uz to i manje cijene. R

CR
crocro
08:13 04.05.2011.

Opet stara priča, kibiciraju i žele dovesti starce koji su bliže 40 nego 30 a uz to i čim da manje koštaju. To je repriza reprize. A onda kada starca dovedu, zaboljeti će ga noga i s njim je gotovo, pa zašto bi čovjek otišao u mirovinu slomljene noge, pobere lovu i u miru ode u mirovinu. Pa zar se to Dinamo već nije dogodilo s nekim igračina starcima. Sve što sam ponavljao godinama, sve se obistinilo jer Dinama ništa u Europi a posebno u Ligi prvaka ne može napraviti. Nema igrača. Ono što je valjalo ili trenutačno valja, napuštaju ili su napustili Dinamo, a Dinamovi apetiti rastu što je normalno. Ali bez igrača viskog rejtinga koji koštaju, neće moći visoko letjeti. Uzalud trener koji nema igrača. Vaha može mirno sjeti na klupu Barcelone ili Reala kada ima bogat klub s najskupljim igračima svijeta. Što može trener Barcelone ili Reala napraviti s Dinamom u Ligi prvaka. Može se na glavu okrenuti kada ne ide. Zato Dinamo mora imati skupe igrače i dobar stadion ako hoće u Ligu prvaka ili Europsku ligu. Jer ako tamo neće, apsolutno niša ne moraju mijenjati, već se samo zadovoljiti osvajanjem HNL-a. I tako se trakavica s Dinamom nastavlja. Sve dok se nešto ozbiljno ne dogodi.

GA
galinjo
23:48 03.05.2011.

Za sve one koji vole Afriku, Aziju i nogomet koji se igra u njima! Već 16 postova, mnoštvo postavljenih kladioničkih listića, a zadnjih 6 listića su bili prolazni! Dođite i pogledajte! http://galinjotipovi.blogger.ba/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije