Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKE KVALIFIKACIJE

Izbornik poput Merlina, traži čaroliju za odlazak na Igre

Rukometaši
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
05.04.2016.
u 08:42

'Nama je krajnji cilj u sljedećem razdoblju osvojiti zlatnu medalju na Europskom prvenstvu 2018. godine kojem smo domaćini.'

Odmah nakon završetka Final foura SEHA Gazprom lige nastavljaju se rukometna uzbuđenja. Od petka od nedjelje u danskom Herningu rukometaši Hrvatske pokušat će se pokraj Danske, Norveške i Bahreina plasirati na Olimpijske igre u Rio.

– Igrat ćemo u skandinavskom grotlu, u dvorani u kojoj će biti 10.000 danskih i 4000 norveških navijača. S obzirom na brončanu medalju s Europskog prvenstva u Poljskoj, bilo bi lijepo da odemo i na olimpijski turnir u Brazil. Opet, ako i ne odemo, neće biti velika tragedija. Nama je krajnji cilj u sljedećem razdoblju osvojiti zlatnu medalju na Europskom prvenstvu 2018. godine kojem smo domaćini – rekao je Zoran Gobac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Štrlek jedino lijevo krilo

Željko Babić, izbornik Hrvatske, povest će u Dansku svih 20 igrača, koliko ih je na pripremama u Ivanić-Gradu.

– Vodim samo jedno lijevo krilo, Manuela Štrleka. Zašto? Zato što ćemo na Olimpijske igre moći ići samo s 15 igrača i već se sada moram privikavati na to da ćemo i tamo imati jedno lijevo krilo. Ako Štrleku krene loše, onda će to mjesto moći pokriti Domagoj Pavlović koji će biti jako bitan prednji u obrani 5-1. Ne mogu tri utakmice zaredom na tom mjestu forsirati Domagoja Duvnjaka – rekao je Babić.

Novi su igrači u odnosu na Europsko prvenstvo Buntić, Mandalinić, Pavlović i Pešić.

– Pešić je već bio u reprezentaciji, čak je i odlično branio protiv Norveške u Varaždinu. Mirko Alilović zbog osobnih razloga uzeo je malo odmora pa sam uz Stevanovića i Ivića pozvao Pešića. Mandalinić je budućnost hrvatskog rukometa, ali se na njemu vidi da nije dugo igrao zbog operacije koljena. Što se tiče Buntića, htjeli smo u Danskoj imati jednog iskusnog igrača koji igra potpuno različito od Kopljara i Šebetića. A nije zanemariva ni činjenica da je upravo Buntić na posljednje dvije utakmice protiv Danaca bio naš najbolji igrač – istaknuo je Babić.

Samo su tri dana priprema za jedan ovako važan turnir?

Nema kuknjave. Bit će sve dobro. Čak sam uvjeren da ćemo bez problema otići na Olimpijske igre. Uostalom, nisam postavljen za izbornika da osvajam 17. ili 20. mjesta. U tri dana moram izmisliti čaroliju s kojom ćemo otići u Rio – istaknuo je Babić.
Izbornik se pripremao za Dansku i Norvešku gledajući videosnimke s europskog prvenstva, a posebno je gledao snimku nedavne prijateljske utakmice između Danske i Njemačke.

– Njemačka im je igrala obranu 5-1, baš kakvu igramo i mi. Barem sam vidio kako će nas napadati pa ću pripremiti pokoje iznenađenje za njih. Inače, Danska je za mene bila prvi favorit za zlato na Europskom prvenstvu u Poljskoj. Nažalost, imali su jedan kiks i ispali su iz polufinala. Mislim da je umor bio glavni razlog njihova ispadanja iz borbe za medalje – kaže izbornik.

Moramo poraditi na kontroli

Jeste li gledali našu posljednju utakmicu protiv Danske, u polufinalu EP-a u Herningu 2014. godine?

– Ne bio imalo smisla gledati tu snimku. Niti su to isti igrači niti je isti sustav igre – rekao je Babić.

Kakav je zdravstveni bilten?

Slišković i Kopljar bili su ozlijeđeni, ali su u međuvremenu igrali za svoje klubove. Nisu još sto posto spremni – zaključio je hrvatski izbornik i dodao za kraj:

– Imamo još dovoljno prostora da poradimo na kontroli igre. Više nam se ne smije dogoditi da nam Španjolska u samo osam minuta preokrene naš plus u veliki minus. To je bila moja pogreška zbog koje se nismo plasirali u finale – zaključio je Babić.

>> Imali smo premalo vremena za pripreme, ali možemo izboriti Olimpijske igre!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije