Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLITSKI BESKUĆNICI

ŽNK Marjan proslavio 10. rođendan, a nema ni svoj teren

ŽMK Marjan
Ozren Maršić
06.03.2013.
u 12:35

- Mi smo beskućnici, treniramo gdje stignemo, mučimo se sa sponzorima, s novcima, ali nekako preživljavamo - kaže Jozo Pirić

Stari zemljani pomoćni teren Splitovog igrališta u Parku mladeži, travi ni traga. Bilo je to 6. ožujka 2003. godine, ženski nogometni klub Marjan odradio je svoj prvi trening.

- Dobar dan, ja sam Ana, trenirala bih nogomet - stigla je 11-godišnja djevojčica u dresu hrvatske reprezentacije s brojem 11.

Još je dodala da joj je idol Alen Bokšić, a trener Jozo Pirić odmah joj je dao nadimak "Boka". Deset godina poslije Ana je 21-godišnja uspješna studentica, još uvijek igra za Marjan i još uvijek je zovu "Boka".

- Tako je bilo od prvog dana. I ostalo. Uživam u nogometu, još da ima razumijevanja, pa da dobijemo travnjak na kojem možemo redovito trenirati. Uh, gdje bi nam bio kraj - kaže nam "Boka".

Marjan je proslavio svoj deseti rođendan, Hajduk im je ustupio svoj salon, baš kao što je Hajduk ustupio i kino salu prije deset godina kada je klub osnivan. Ta mala, "Boka", ostala je u klubo od prvog dana do danas. Kao i Jozo Pirić, na čiju je inicijativu klub osnovan.

- Užitak je voditi ovaj klub, raditi s curama, koje vole nogomet. Mi smo beskućnici, treniramo gdje stignemo, mučimo se sa sponzorima, s novcima, ali nekako preživljavamo - kaže nam Pirić.

Preživljavaju zahvaljujući njemu, tom tvrdoglavom tipu, koji ne odustaje. Većina bi davno digla ruke i odustala, ali vrijedni Jozo ima svoju viziju.

- Samo malo nam treba, barem teren da dobijemo. Trenutno imamo pedesetak djevojaka u raznim kategorijama. U prvoj ženskoj ligi borimo se za ostanak, curice U-15 bile su dva puta treće u Hrvatskoj, a ove najmlađe igraju u ligi dječaka. I često pobjede svoje vršnjake - kazuje Pirić.

Rođendan je proslavljen skromno, torta sa svjećicama, prigodne majice, par lijepih riječi... I povratak u svakodnevicu. Borba za puko preživljavanje. Ali, ne daju se Marjanke i Pirić.

- Na ljeto planiramo napraviti turnir Trofej Marjanki, u goste bi nam došli Dinamo, Rijeka i Rudar iz Velenja - kaže Pirić.

U međuvremenu će naći još desetak curica, koje vole nogomet. Bori se, pripremit će novu generaciju, pokoja će otići u bolji klub, većina ostati. Kako reče ona "Boka" s početka priče.

- Ovdje mi je odlična ekipa, družimo se, uživamo, ne samo u nogometu, već u životu. Marjan je nešto više od samog nogometa - zrelo je zaključila "Boka".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije