Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOSTOV & CUPAĆ Jedriličari dobitnici Coubertinove nagrade

Znamo da u Zadru ne možemo biti zvijezde

22.11.2008.
u 17:09

Za njima se na Kalelargi nitko neće okrenuti. Oni mogu poljubiti “krivu” djevojku na javnome mjestu, a da ih ne uslika paparazzo. No njihovi novčanici nisu puni i ne voze bijesne automobile. Ipak, jedriličari zadarskog Uskoka u klasi 49er Pavle Kostov i Petar Cupać prvi su Hrvati kojima je pripala nagrada MOO-a Pierre de Coubertin.

– Nagradi se nismo nadali, mi smo na olimpijskoj regati danskoj posadi samo posudili naš brod, a ostalo je povijest – kazao nam je jučer Petar Cupać (28), flokist koji je kao i njegov kormilar počeo jedriti sa sedam godina.

Svestrani Cupać
Najbolji rezultati su mu je 2. mjesto u Eurokupu u klasi laser radial 2000. godine i 4. mjesto na EP-u. Punu potvrdu svoje vrijednosti dobio je osvajanjem 8. mjesta na SP-u klase 470 s kormilarem Tomislavom Bašićem i plasmanom na OI u Ateni. Iako za jedriličara već godinama ostvaruje vrhunske rezultate, Pero ni izbliza nije plaćen kao nogometaši ili košarkaši.

Primanja 4.200 kuna
– Kao sportaš 1. kategorije od grada Zadra primam 4.200 kuna mjesečno, a još 5.200 kuna primali smo Pavle i ja devet mjeseci ove godine, no ta je subvencija prestala. Dodatan iznos dobijem još radeći u JK Uskok trenerski posao za klasu laser radial, a kad prestanem natjecateljski jedriti, to će biti moj životni poziv – istaknuo je Petar Cupać, a u istim vodama vidi se i 21-godišnji Pavle Kostov, najmlađi kormilar klase 49er na olimpijskoj regati, koji želi studirati za jedriličarskoga trenera.

– Ne shvaća se vrijednost jedrenja i naših rezultata, nema nas baš ni u medijima, no ne bih se mijenjao – kazao je Pavle Kostov.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije