Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GODIŠNJICA PADA

Zlatni sportaši u Sočiju će dobiti medalje s komadićima meteorita

meteorit
Foto: David Cheskin/Press Association/PIXSELL
07.02.2014.
u 14:00

Posebne medalje dobit će neki sportaši koji 15. veljače osvoje zlato

Neki pobjednici na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju koji 15. veljače osvoje zlatne medalje bit će nagrađeni medaljama s ugrađenim komadićima meteorita koji je lani pao u Čeljabinsk, javlja RT. Taj datum nije izabran slučajno, jer to će biti prva godišnjica pada meteorita koji je uzrokovao veliku štetu u ruskom gradu.

Komadići tog meteorita bit će ugrađeni u 50 medalja, od čega će deset biti poslano olimpijskim odborima zemalja čiji sportaši 15. veljače osvoje zlatne medalje, a ostalih 40 završit će u privatnim kolekcijama, objavljeno je na stranicama Čeljabinske oblasti.

Medalje su izrađene od zlata i srebra, a ugravirat će ih specijalisti u radionici u Zlatoustu, poznatoj po umjetničkim obradama metala iz Čeljabinske oblasti.

- Dodijelit ćemo svoje medalje svim sportašima koji tog dana osvoje zlato jer su i udar meteorita i Olimpijske igre globalni događaji - rekao je čeljabinski ministar kulture Aleksej Betehtin.

>> Ostaci meteorita ipak pronađeni oko jezera Čebarkul u Uralu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije