Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLITVICA - DINAMO 0:4

Zlatni Dinamo lako s Plitvicom

Plitvica Dinamo
Darko Gorenak | VLM
23.09.2009.
u 17:30

Ostvarila se želja domaćina. Nogometni spektakl u Gojancu, gdje je domaća Plitvica ugostila najbolju hrvatsku momčad, zagrebački Dinamo, privukla je više od dvije tisuće gledatelja.

Događaj je to koji niti jedan stanovnik ovog malog mjesta nije smio propustiti. Domaćini su se na samom otvaranju utakmicu hrabro suprotstavili svojim gostima. Tako se na prvu priliku trebalo čekati sve do 17. minute kada je iz daljine opalio Ibanez. No, ipak njegov je pokušaj u korner skrenuo domaći vratar Kišiček.

Trener Plitvice Drago Posavec hrabro je postavio igru. Sigurno mu je pokojim savjetom pomogao njegov bratić, Branko Ivanković. Vjerojatno mu je nešto za reći imao i sin, prvotimac Slaven Belupa, Srebrenko Posavec. Kako je susret odmicao domaćini su se sve više povlačili, što je Dinamu otvaralo prostora za igru. Najraspoloženiji bio je mladi napadač Kramarić. Upravo je njegov pokušaj u 26. minuti, kada je pucao tik iznad grede, izmamio najviše uzdaha navijača uz teren u Gojancu.

A tada u 35. minuti umalo iznenađenje. Kapetan domaćina Mario Horvat ubacio je s desne strane, a pokušaj Vinka Horvata iz neposredne blizine brani vratar Lončarić. Bio je to znak gostima iz Zagreba da ubace u višu brzinu. Ponovno je u naslovnoj ulozi Kramarić, koji se u 40. minuti oslobađa svojeg čuvara i upošljava Sivonjića, strijelca vodećega Dinamovog pogotka.

Samo dvije minute kasnije Slepička nakon solo prodora povisuje na 2:0. Nastavak susreta sjajnom je prilikom otvorila Plitvica. Točnije Nino Melnjak, kojemu je malo nedostajalo da se upiše u povijest. Iz neposredne blizine prvo gađa ravno u Lončarića, a u drugom pokušaju malo iznad grede.

Kako je susret odmicao, domaćini su sve teže u trkačkom dijelu pratili goste. Takva situacija Dinamu je samo olakšavala posao, da sve češće dolaze u izgledne prilike za povećanje vodstva. Jednu takvu iskoristio je Sammir, koji u 61. minuti povisuje na 3:0. U strijelce se uspio upisati i najbolji pojedinac susreta Andrej Kramarić, koji je zabio za 4:0.

- Došli smo s dva cilja: prolaz u sljedeće kolo i dati priliku igračima s klupe. U tome smo i uspjeli - rekao je Krunoslav Jurčić, a trener Plitvica Posavec dodao je:

- Naš cilj ostvaren je ulaskom u 1/16 finale Kupa. Drago mi je što je došao baš Dinamo jer 90% mještana navija za plave.

 

Plitvica-Dinamo 0:4

Gojanec, teren NK Plitvica; gledatelja: 220

Sudac: Draženko Kovačić (Križevci) 6.5

STRIJELCI: 0:1 Sivonjić (40, Kramarić), 0:2 Slepička (42), 0:3 Sammir (61), 0:4 Kramarić (70)

Igrač utakmice: Andrej Kramarić

Rezultati 1/16 finala Kupa:
Plitvica - Dinamo 0:4

MV Croatia - Rijeka 0:2

Lipik - Hajduk 3:5

Velebit - Varteks 0:2

Split - Slaven Belupo 0:2

Graničar - Osijek 1:3

Karlovac - HAŠK 3:0

Moslavina - Konavljanin 2:0

Orijent - Zagreb 1:2

Rudar (Labin) - Cibalia 5:2

Slavonac CO - Pomorac 1:5

Croatia Sesvete - Istra 0:1

Suhopolje - Inter 8:9 (2:2)

Nehaj - Segesta 0:1

Vinogradar - Međimurje 4:1

Belišće - Šibenik igraju 29. 9.

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zac38
15:56 24.09.2009.

dinamooooo......!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije