Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karate

Zlatna osveta Francuskinjama, Hrvatice prvakinje Europe

Ana Marija Čelan, Ivona Tubić, Azra Saleš i Ana Lenard (1)
Foto: HKS
1/3
11.05.2013.
u 22:04

To je jedinu hrvatska medalja na 48. europskom prvenstvu na kojem je nastupilo više od 550 natjecatelja iz 45 zemalja

Hrvatske karatašice u Budimpešti su postale prvakinje Europe u ekipnoj konkurenciji. Nakon europskog pa svjetskog srebra u 2012., sve muke su pozlatile Ana Marija Čelan, Ivona Tubić, Azra Saleš i Ana Lenard. I bez Maše Martinović, koja je bila najzaslužnija za svjetsko srebro, djevojke izbornika Dragutina Galine nadmudrile su u finalu Francuskinje i tako im vratile za poraz u finalu pariškog SP-a. Nakon velike borbe bilo je 1:1 u pobjedama, no naše su cure zaradile jedan bod više u tri pojedinačne borbe (4:3).

Na prvoj ploči Ivona Tubić je povela, no 18 sekundi prije kraja Lucie Ignace je preokrenula(2:1) i dovela svjetske prvakinje u početno vodstvo. Srećom, nakon toga briljirala je Azra Saleš koja je s 2:0 svladala Nadege Ait Ibraim. Zbog bodovne razlike kapetanici Ana Mariji Čelan bio je dovoljan i remi protiv Rechie što je velika majstorica taktičkih borbi na nulu ili jedan bod i postigla (1:1). Bilo je to dovoljno za europsko zlato, jedinu hrvatsku medalju na 48. europskom prvenstvu na kojem je nastupilo više od 550 natjecatelja iz 45 zemalja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije