Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI PROTIVNIK NA EP

Zlatko Dalić komentirao susret Škotske i Srbije: Iznenadili su me

Zlatko Dalić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
13.11.2020.
u 07:17

- Neće nam biti lako igrati dvije utakmice u gostima na Euru, to će sigurno Škotima - kao i Englezima - biti dodatan vjetar u leđa.

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, komentirao je rasplet dokvalifikacija za EURO 2020., koji je Hrvatskoj donio i posljednjeg protivnika u skupini D.

Reprezentacija Škotske izborila je plasman na EURO pobjedom protiv Srbije nakon jedanaesteraca te će se pridružiti Hrvatskoj, Engleskoj i Češkoj u skupinini D Europskog prvenstva. EURO 2020 su putem dokvalifikacija izborile i Sjeverna Makedonija, Mađarska i Slovačka.

Izbornik Zlatko Dalić gledao je putem televizije sraz Srbije i Škotske:

"Vidjeli smo očekivano neizvjesnu, izjednačenu i čvrstu utakmicu koja je imala ogroman ulog za obje reprezentacije što je utjecalo na izvedbu, pa je razumljivo da nismo gledali atraktivnu utakmicu s previše prilika. Škotska me ugodno iznenadila u većem dijelu susreta, uz očekivanu borbenost pokazali su se i taktički kvalitetnom ekipom. U drugom dijelu susreta su fizički pali i nisu izdržali u istom ritmu, no uspjeli su doći do jedanaesteraca i tako izboriti EURO, što je veliki uspjeh za Škotsku. Neće nam biti lako igrati dvije utakmice u gostima na EURU, to će sigurno Škotima - kao i Englezima - biti dodatan vjetar u leđa. Sa Škotskom nemamo sjajnu tradiciju, no sve to ne mijenja naš cilj - dolazimo na EURO kao svjetski doprvaci i želimo proći skupinu."

Izbornik je komentirao i ostale utakmice dokvalifikacija:

"Vrijedi primijetiti da su Slovačka i Mađarska izborile EURO, pa će četiri momčadi iz naše skupine biti na završnici, što dovoljno govori o kvaliteti skupine u kojoj smo završili kao prvoplasirani. Čestitam Sjevernoj Makedoniji na povijesnom uspjehu, a za EURO je sigurno dobro što su se Mađari i Škoti plasirali kao domaćini. Ove utakmice su nas podsjetile da je EURO blizu, i sigurno se tomu svi jako radujemo, no prije toga imamo i druge važne izazove, počevši od Švedske. Stoga, prvo koncentracija na ono što je ispred nas, a onda će biti vremena za razmišljanje o EURU."

Ključne riječi

Komentara 8

ME
medvedgrad
08:09 13.11.2020.

Ma ukinuti tu Ligu nacija, totalno bezveze stvar koja uvodi pomutnju

Avatar NasaPosla
NasaPosla
09:50 13.11.2020.

Loši, kao mi u košarci.

DU
Deleted user
09:30 13.11.2020.

Ako u toj skupini vidite problem za prolaz, nemojte ni ići na prvenstvo. Kakava tradicija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije