Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Skoblar

'Zlatan? Cijenim ga, no on nije u klasi najboljih svjetskih igrača'

'24.03.2010, Stadion Maksimir, Zagreb - Prva polufinalna utakmica Hrvatskog kupa izmedju NK Dinama i Nk Hajduka.    Josko Skoblar Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
05.11.2012.
u 15:14

– Slabo se poznajemo. O njemu neka sude oni koji su ga izabrali, ja ne bih... – rekao je Skoblar o Dinamovu treneru Anti Čačiću

Skaut i legenda Marseillea Josip Skoblar (71), ekspert za francuski nogomet, dva je puta ove sezone gledao uživo PSG. Nije ga impresionirao...

– Unatoč silnim ulaganjima u igrače, PSG u ovom trenutku još nema momčad i nije ni blizu europskom vrhu. Oni imaju sjajne igrače, francuski mediji ih dižu u nebesa, međutim – oni čak ne odskaču ni u francuskoj ligi. I ne bih se usudio reći da će biti prvaci. Moj Marseille, možda čak i Lille, mogu se ravnopravno nositi s njima do kraja prvenstva – kazao je Skoblar.

Kako doživljavate pompu oko Zlatana Ibrahimovića?

– Zlatana cijenim, čak i simpatiziram jer mu je mater iz Zadra, no ne svrstavam ga u klasu najboljih svjetskih igrača. Tu je prvi Messi, iza njega su mnogi, Ronaldo, Falcao, Van Persie, Ribery, Drogba, a tek onda bih stavio Ibrahimovića. On je sjajan igrač, ima vrhunske kvalitete, ali smatram da nije, primjerice, za Zlatnu loptu. Čini mi se da je Zlatan svoje najbolje dao u Milanu.

Francuzi nagađaju da bi mogao dostići vaš rekord od 44 pogotka u sezoni?

– Više bih volio da taj moj rekord prestigne netko od igrača Marseillea, ali ne bi mi smetalo da to ostvari i Zlatan Ibrahimović. Kažem, simpatičan mi je.

Arogantan?

– Nije mu to mana, ne zamjeram mu, naprotiv. To mu je obrambeni mehanizam, želi biti drukčiji, odvojiti se od mase ostalih.

PSG je prejak za Dinamo?

– Da, pokazala je to i prva utakmica. Proći će puno vremena dok Dinamo nadoknadi svoga najboljega igrača Badelja, koji mu je bio pedeset posto momčadi. Sjajan kao graditelj, tehnički, taktički, fizički, mentalno... Zato i jest završio u Bundesligi.

Čačić? Radili ste s njim u Dubravi?

– Kratko, slabo smo se poznavali. O Čačiću neka sude oni koji su ga izabrali, ja ne bih – zaključio je Skoblar.

Ključne riječi

Komentara 3

NI
Nini istrijan
17:21 05.11.2012.

Pa Skoblar se malo uprskao jer ako je stavio Ibru medju prvih 7 onda je on u klasi najboljih svjetskih igraca,zar ne? Osim toga,Falcao je tek poceo igrati a ni Ribery ni Van Persie ni Drogba nisu znacili za svoje klubove toliko koliko je Ibrahimovic znacio i za Juventus,i za Inter i za Milan i sada za PSG.

SD
Salko Dinamitas
19:43 05.11.2012.

potpuno se slazem sa tobom NINI. skoblar je malo pr***ao. ja mislim da je on tu odmah iza mesija, a ronaldo i on su tu negdje istih kvaliteta

Avatar babas
babas
19:44 07.11.2012.

Ibro je top igrač,ali Skoblar je s razlogom zabrinut za svoj rekord,pa je čak i Riberija i Van Persija stavio ispred Ibre. Ibro ima sve i igru u polju,i dribling,i skok te igru glavom,zabija i iz polušansi,a za razliku od većine golgetera,odličan je i asistent.Drogba je nekad bio najbolji napadač,danas trojica odskaču Ibro,Messi i Ronaldo.A Ibro je najatraktivniji za gledanje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije