Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPOVI DAVISOVA KUPA

Živojinović: U Splitu su nas provocirali kosovskom zastavom

Đoković Čilić (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
14.07.2010.
u 13:53

Janko Tipsarević vrativši se u Beograd otkrio: Žestoko smo slavili, malo smo se i napili, doveli su nam i živu glazbu u restoran.

Slobodan Živojinović, predsjednik Teniskog saveza Srbije, malo je pretjerao s izjavama nakon povratka iz Splita gdje je Srbija pobijedila Hrvatsku u Davisovu kupu (4:1). Prvo se jako iznenadio što su hrvatski navijači zviždali na srpsku himnu. Kao da bi Srbi bolje prošli da su igrali u Argentini ili Meksiku. Potom je za srpski Press izjavio:

– Tijekom posljednjih gemova odlučujućeg meča između Đokovića i Čilića pritisak s tribina bio je nevjerojatan. I kada je iz dijela u kojem su sjedili obitelj i prijatelji našeg najboljeg tenisača počelo navijanje, na suprotnoj strani dvorane pojavila se zastava tzv. Republike Kosovo. To je za mene jasna provokacija – rekao je Živojinović.

Kako li je samo uspio vidjeti zastavu. Mislili smo da gleda napeti meč, a ne da na tribinama traži provokativne poruke.

Kasnije je i dodao:

Osim nekoliko ispada, atmosfera je, s obzirom na to gdje smo igrali, bila korektna. Pohvalio bih i domaćine, Hrvatski teniski savez i grad Split potrudili su se da se dobro osjećamo tijekom boravka u Splitu.

Srpski tenisač Janko Tipsarević iznio je za Press svoje dojmove.

– Žestoko smo proslavili pobjedu. Malo smo se i napili. Ljudi iz saveza zakupili su nam jedan mali restoran, bilo je veselo, došla je i živa glazba. Zaslužili smo slavlje – rekao je Tipsarević nakon dolaska u Beograd.

Đoković je iz Splita otputovao na odmor uoči američke turneje.

Komentara 29

IV
ivoandric
07:40 16.07.2010.

Jedan je Novak Djokovic!

A3
a3
11:33 18.07.2010.

Imate loše košarkaše U-20! Pozdrav iz Zagreba!!! :)

MA
mališa
14:30 14.07.2010.

\"Kako li je samo uspio vidjeti zastavu. Mislili smo da gleda napeti meč, a ne da na tribinama traži provokativne poruke.\" Dakle, po ovom hrvatskom, nazovi novinaru, kriv je onaj ko je uočio provokaciju, a ne onaj ko je provocirao. Poput one čuvene rečenice iz filma Balkanski špijun \"izvini se Đuri što te je tukao\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije