Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RONALDO GA IŠČEKUJE

Zidane bi volio na Old Trafford: Tamo ga čekaju omiljeni igrači iz Reala

22.11.2021.
u 15:00

Manchester United trenutačno ima 17 bodova na prvenstvenoj tablici Premiershipa, čak 12 manje od prvog Chelseaja nakon 12 odigranih kola.

Još jedna noćna mora – tako je posljednji poraz Manchester Uniteda, onaj subotnji 1:4 od Watforda, opisao vratar crvenih vragova David de Gea.

A noćnu moru nakon toga proživio je i trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjær (48) koji je dobio otkaz.

Već se jako dugo priča o tome jer čovjek nije ostvario ono što je trebao, svaka utakmica za njega je bila test, a ova mu je presudila.

Uvijek će biti legenda Uniteda

Na čuđenje mnogih klub ga je dugo i držao na klupi unatoč lošim rezultatima tijekom sezone. Stoga, nećemo se lagati, ovaj otkaz najvjerojatnije je najbolja odluka za sve strane.

– Ole će uvijek biti legenda u Manchester Unitedu i sa žaljenjem smo došli do ove teške odluke. Iako je posljednjih nekoliko tjedana bilo razočaravajuće, ne bismo smjeli zamagliti sav posao koji je učinio u protekle tri godine na obnovi temelja za dugoročni uspjeh. Ole odlazi s našom iskrenom zahvalnošću na neumornom trudu kao trener i s našim najljepšim željama za budućnost. Njegovo mjesto u klupskoj povijesti uvijek će biti sigurno, ne samo zbog njegove priče kao igrača već velikog čovjeka i trenera koji nam je pružio mnogo sjajnih trenutaka. Zauvijek će biti dobrodošao na Old Trafford kao dio obitelji Manchester Uniteda – stoji u priopćenju kluba s Otoka.

Nakon ove objave Michael Carrick preuzeo je vodstvo momčadi za sljedeće utakmice.

No već se rade nacrti o tome tko bi trebao biti novi pravi čovjek na klupi crvenih vragova.

Jedna od najvećih svjetskih nogometnih momčadi, po mnogima, mogla bi pasti u ruke Zinédinea Zidanea.

Francuskog trenera privlači ovo mjesto kao prvo jer je bez posla, a kao drugo jer bi na Old Traffordu ponovo mogao trenirati s dvojicom bivših igrača Reala, Cristianom Ronaldom i Raphaelom Varaneom.

Osim njega, spominje se i ime trenera Ajaxa Erika Ten Haga te Brendana Rodgersa iz Leicestera.

Ipak, United vjeruje da je Zidane najbolje rješenje te da njegovi uspjesi govore dovoljno.

Sjetimo se samo da je osvojio tri Lige prvaka i dvije titule prvaka Španjolske s Real Madridom.

No vratimo se još malo na sada već bivšeg trenera Solskjæra koji je u Manchester United došao privremeno nakon Joséa Mourinha u prosincu 2018., a zatim je dobio posao u ožujku 2019. kada je potpisao trogodišnji ugovor.

U srpnju je potpisao novi ugovor do 2024. godine, ali sada to sve pada u vodu. Jer, ovog ljeta klub je potpisao i s Varaneom, Jadonom i Cristianom Ronaldom i ta su imena podigla očekivanja i uprave i navijača, ali još nema rezultata koji bi ta imena opravdali...

Manchester United trenutačno ima 17 bodova na prvenstvenoj tablici Premiershipa, čak 12 manje od prvog Chelseaja nakon 12 odigranih kola.

A u klubu se konstantno priča o nekom rastu i napretku. Naravno da rezultati ne dolaze preko noći, ali sa Solskjærom na čelu već je puno noći prošlo...

On je na klupi crvenih vragova proveo gotovo tri godine. Nije osvojio ništa, a u 168 utakmica upisao je 92 pobjede, 35 remija i 41 poraz.

Na neke se stvari više nije moglo žmiriti pa recimo da je u 12 kola engleske nogometne lige United primio 21 pogodak. Nikada ranije nisu primili više u ovoj fazi. Osvojili su samo 17 bodova u tih 12 utakmica što im je drugi najgori početak sezone u Premier ligi. Gori su bili 2019./20. kada su imali 16 bodova pod vodstvom Olea Gunnara Solskjæra. Zanimljivo je i da je 26 od 195 golova u Premier ligi pod Norvežaninom zabito iz penala (13 posto) što je drugi najveći omjer za menadžera sa 100 i više utakmica u momčadi, nakon Crystal Palacea pod vodstvom Roya Hodgsona (14 posto).

Slijedi im Liga prvaka

Ne treba spominjati stresove koje je klub proživljavao u Ligi prvaka, da nije bilo Ronalda da spašava stvar pa i glavu Solskjæru, već bi on odavno bio bivši.

Manchester United novu utakmicu u ovom elitnom natjecanju igra u utorak protiv Villarreala (18.45 sati), a recimo i da u skupini F dijeli prvo mjesto s tim istim klubom. Oba imaju po sedam bodova iz četiri utakmice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije