Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvrtfinale Lige prvaka

Zidane: Ancelotti mi je bio učitelj, no znam da se sada plaši Reala

Zinedine Zidane i Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
18.03.2017.
u 08:08

A gdje su sada oni koji su pričali o toplim i hladnim kuglicama, o tome da se ždrijebom pogoduje najjačima, pitao je Zidane

Kada je Ian Rush jučer u Nyonu izvukao parove četvrtfinala Lige prvaka, bilo je dosta onih koji su problijedili zbog suparnika kojeg su dobili. Ždrijeb je bio nemilosrdan, gledat ćemo dva finala prije finala, Real Madrid (11 titula Lige prvaka) suprotstavit će se Bayernu (5 titula), a Barcelona (5 titula) Juventusu (2). Preostala dva para su Atletico Madrid – Leicester i Borussia Dortmund – Monaco.

– Ovo je nešto najgore što nam se moglo dogoditi, Bayern je najlošiji ždrijeb za nas. Bilo bi bolje da smo se sreli u finalu – rekao je direktor Reala Emilio Butragueno te se osvrnuo na Carla Ancelottija, koji je prije Bayerna vodio baš Real:

– Carlo je džentlmen koji zna baš sve o nogometu. Nije dobra vijest da će biti sa suprotne strane.

Za razliku od Madriđana, Bavarci su puno sretniji.

– Jedva čekam utakmice s Realom, nema ništa ljepše nego nadmetati se i pobijediti aktualnog europskog prvaka – poručio je igrač Bayerna Franck Ribery.

U svibnju 2014. Real je u finalu Lige prvaka protiv Atletica osvojio jubilarnu La Decimu, a trofej su podigli i Carlo Ancelotti i Xabi Alonso. Ovaj put obojica će se boriti protiv Reala.

– Bit će to posebna utakmica za mene, u Madridu imam puno prijatelja – rekao je Xabi Alonso, koji ove sezone želi postati prvi nogometaš u povijesti uz Seedorfa koji je osvojio Ligu prvaka s tri kluba (Ajax, Real, Milan).

A Xabi je dosad slavio u dresu Liverpoola 2005. godine te u Realu 2014. godine.

Dvoboj Reala i Bayerna bit će i dvoboj učenika i učitelja.

– Puno sam naučio uz Ancelottija dok sam mu bio pomoćnik u Realu. Iako govore drukčije, mislim da nas se u Bayernu jako plaše, da nisu sretni zbog ždrijeba – rekao je trener Reala Zidane i dodao:

– Tople i hladne kuglice? Smiješno, pa vidite što se dogodilo, kakvi će velikani igrati međusobno.

Kukaju zbog teškog ždrijeba u Realu, ali isto je i Barceloni i Juventusu. Te dvije momčadi igrale su finale 2015. godine, a sada će se suprotstaviti već u četvrtfinalu.

– Ovo je bio čudesan ždrijeb, dvoboji protiv Barcelone bit će fascinantni. Barca je jedna od najboljih momčadi svijeta, no imamo adute da ih pobijedimo. Juventus se jako popravio od zadnjeg finala Lige prvaka, danas možemo bez straha igrati protiv Barcelone, tih 1:4 iz finala 2015. sigurno se neće ponoviti – rekao je potpredsjednik Juventusa Pavel Nedved.

A sjajan nogomet gledat ćemo i u dvobojima Monaca i Borussije Dortmund, momčadi koje igraju izrazito lijep napadački nogomet.

– Iako mnogi misle da smo dobro prošli, Monaco je vrlo zahtjevan ždrijeb. Ta momčad igra čudesan nogomet – rekao je trener Borussije Thomas Tuchel.

Inače, Borussija i Monaco nisu igrali nikada u povijesti, a dres kluba iz Kneževine svojedobno je nosio Aubameyang, sadašnja najveća zvijezda žuto-crnih.

Uoči ždrijeba svi su željeli za protivnika izvući Leicester, a ta se želja ostvarila Vrsaljkovu Atleticu. Zanimljivo, dva od tri posljednja puta Leicester je iz europskih natjecanja ispadao baš od Atletica – 1962. i 1998. godine.

Liga Prvaka, 1/4 finala 

Atletico Madrid - Leicester

Borussia Dortmund - Monaco

Bayern - Real Madrid

Juventus - Barcelona

Prve utakmice četvrtfinala igraju se 11. i 12. travnja, a uzvrati su na rasporedu 18. i 19. travnja. Polufinala se igraju 2. i 3., te 9. i 10. svibnja, a finale je u Cardiffu 3. lipnja

Europska liga, 1/4 finala

Anderlecht - Manchester United

Celta - Genk

Ajax - Schalke

Lyon - Beşkitaş

Prve utakmice četvrtfinala igraju se 13. travnja, a uzvrati su na rasporedu sedam dana kasnije. Polufinala su 4. i 11. svibnja, a finale je u švedskoj Solni 24. svibnja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije