Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILIP KROVINOVIĆ

Zezao sam svoje Portugalce kad je Luka pobijedio Ronalda

Filip Krovinović
Foto: Igor Kralj/Pixsell
29.09.2018.
u 11:45

– Jako mi je drago zbog njega. Jutro nakon što je Luka osvojio nagradu došao sam u svlačionicu Benfice i rekao: “Dečki, ne znam znate li da je Modrić najbolji na svijetu? Nije Ronaldo! – malo sam ih zadirkivao.

Jedan je od najvjernijih hrvatskih navijača u Lisabonu, na Svjetskom prvenstvu u malom nogometu, mlada je zvijezda Benfice Filip Krovinović koji se trenutačno oporavlja od operacije koju je imao u veljači. A teško se ozlijedio u utakmici 19. kola portugalskog prvenstva protiv Chavesa. Pri naizgled bezazlenom spašavanju lopte koja je išla u aut ozlijedio se sam, i to kod rezultata 3:0 za njegovu momčad. Krovinović je imao nevjerojatan peh jer su mu stradali ligamenti koljena.

– Mislim da se uskoro vraćam na travnjak. Već treniram punim intenzitetom i vjerujem da ću opet zaigrati nakon reprezentativne stanke. Dakle, prve minute nakon osmomjesečne stanke očekujem tamo negdje krajem listopada. Već sam se zaželio utakmica i već danima sanjam kako istrčavam na naš stadion pred punim tribinama. Znate, ovdje u Portugalu nogomet je sve. Od 11 milijuna stanovnika pet ih navija za Benficu, nešto manje za Porto i Sporting – rekao je Filip.

U Portugal je došao 2015. godine. Prvo je igrao za Rio Ave i nakon dvije sezone Benfica je otkupila njegov ugovor za tri milijuna eura. Ugledni GoalPoint odabrao ga je u najbolju momčad portugalskog prvenstva 2016./2017. Filipov nogometni put počeo je u mlađim kategorijama Lokomotive, Dinama i Zagreba. Za klub iz Kranjčevićeve u Prvoj ligi debitirao je sa samo 17 godina. U tri sezone u 75 utakmica zabio je 12 golova.

Žao mi je NK Zagreba

– I dalje pratim sva zbivanja u hrvatskom nogometu i ne mogu reći da mi nije žao Zagreba koji sada igra u Trećoj hrvatskoj ligi i u toj ligi je daleko od vrha. U moje vrijeme taj klub nešto je značio u HNL-u, mislim da smo jedne godine bili peti – rekao je Krovinović.

Nevjerojatno je kako talentiranog mladog veznjaka nisu uzeli u Hajduk ili Dinamo. Doduše, Hajduk se zanimao za njega, no budući da se nije plasirao te godine u Europsku ligu, nije dobio potreban novac kojim bi ga otkupili od Zagreba. Krovinović je 30. kolovoza 2015. potpisao četverogodišnji ugovor za Rio Ave, klub koji je tih godina u rastu.

– Jako mi odgovara klima u Portugalu. Nema zime. Već sam jako dobro naučio portugalski pa se znam upustiti i u neke ozbiljnije razgovore. Drago mi je da su me navijači Benfice jako brzo prihvatili. Ne prođe nijedan dan da me ne zaustave na ulici, traže da se slikamo, potpisujem autograme. Za sada nemam problem kada izađem u grad kakav bi imao primjerice Ronaldo. Ne smeta mi što znam potpisati 15 autograma na ulici – rekao je Filip.

Filip Krovinović
1/11

Volite mali nogomet?

– Volim, naravno. Kao klinac igrao sam na brojnim turnirima. Čak sam jedno vrijeme igrao zajedno s Filipom Vojnovićem koji sada igra za Hrvatsku na ovom Svjetskom prvenstvu. Od ovih tu dečki koji igraju SP dobro poznajem i vratara Mikleca jer smo bili zajedno u Dinamu kao kadeti. Sada ne mogu igrati mali nogomet jer nam je to strogo zabranjeno.

Da nije bilo te nesretne ozljede, vjerojatno biste bili u reprezentaciji Hrvatske na SP-u Rusiji.

– Da, bio bih. Izbornik Dalić računao je na mene. Možda ne bi igrao u prvoj postavi, ali bio bih tu negdje. Nadam se da ću dobrim igrama u Benfici opet zaslužiti poziv. To znači da bih se mogao naći u krugu reprezentativaca tamo negdje u ožujku sljedeće godine. Za sada nemam nijednu utakmicu za seniorsku reprezentaciju. Igrao sam za reprezentaciju Hrvatske do 19 i 21 godinu. Ali, bilo je gušt i gledati Hrvatsku u Rusiji. Pola utakmica gledao sam doma, u Hrvatskoj, a pola u Portugalu. Čak sam dvije utakmice gledao u karanteni – istaknuo je.

Želim zaigrati uz Modrića

Luka Modrić najbolji na svijetu?

– Jako mi je drago zbog njega. Jutro nakon što je Luka osvojio nagradu došao sam u svlačionicu Benfice i rekao: “Dečki, ne znam znate li da je Modrić najbolji na svijetu? Nije Ronaldo! – malo sam ih zadirkivao.

Jeste li ikada igrali uz Modrića?

– Ne. To mi je velika želja. To mi je san. Zato se nadam da će igrati za Hrvatsku barem još koju godinu.

Ima li straha od povratka?

– Ima, ali sve manje. Sve je u psihi. Osjećam se dobro, dobro treniram tako da se nadam najboljem.

Benfica je trenutačno prva u prvenstvu...

– Ambicije kluba svake su godine osvojiti dva domaća trofeja te u Ligi prvaka otići što dalje. Bayern je favorit skupine, uostalom pobijedio nas je na Luzu, ali ćemo se truditi da budemo ispred Ajaxa i AEK-a.

Kako ste se snašli u Lisabonu?

– Ma, odlično. Živim sam, ali često mi dođu roditelji, brat i prijatelji. Trenutačno je sa mnom bratić.

S kim ste najviše dužite?

– Sa suigračem Fejsom koji je iz Srbije, tu su još Ristovski, Petrović i Gudelj, ali s njima se baš ne pojavljujem u javnosti jer oni su igrači suparničkog Sportinga, ha ha.

Tu je i rukometni vratar Matej Ašanin?

– Nismo se još upoznali – istaknuo je Filip.

Možda ni nećete jer on brani za Sporting...

>> Pogledajte video o Slavenu Biliću:


Ključne riječi

Komentara 1

DH
dalibor.hren
13:49 29.09.2018.

"Modrić pobijedio Ronalda"!? Kaj su igrali? Briškulu???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije