Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSKA LIGA

Zenitu derbi i vrh ljestvice

Nogomet
AFP
06.05.2010.
u 16:53

Nogometaši Zenita pobijedili su u derbi utakmici 9. kola ruske Premier lige Spartak Naljčik 3-1 i time su preuzeli vodstvo na ljestvici s 21 bodom.

Mersudin Ahmetović, 25-godišnji bosansko-hercegovački nogometaš, presudio je u 9. kolu ruske Premier lige moskovskom CSKA. Njegovim pogotkom Rostov je slavio 1-0.

U 68. minuti Ahmetović je postigao pogodak vrijedan tri boda, a situacija je za domaćina ovog ogleda postala još komotnija u 83. minuti kada je igrač CSKA Semberas dobio drugi žuti karton.

Prije ovog nastupa CSKA je tri puta u prvenstvu ove sezone gostovao i tri puta pobijedio, no prizemljio ih je Ahmetović svojim već četvrtim pogotkom ove sezone. Time je Ahmetović trenutačno na diobi trećeg mjesta ljestvice strijelaca.

Branitelj naslova, Rubin Kazan, s minimalnih 1-0 pobijedio je Sibir Novosibirsk. Strijelac jedinog pogotka bio je Kolumbijac Christian Tello Noboa.

Zenitu derbi i vrh ljestvice   
Nogometaši Zenita pobijedili su u derbi utakmici 9. kola ruske Premier lige Spartak Naljčik 3-1 i time su preuzeli vodstvo na ljestvici s 21 bodom...

Tri manje ima upravo njihov današnji suparnik koji je ovim upisao prvi poraz u sezoni.

Pogodaka u ravnopravnoj utakmici u Sankt Peterburgu nije bilo sve do 65. minute kada je sjajno utrčao u šesnaesterac Bistrov, lijepo primio loptu i poslao je u bliži kut pod gredu. Taj otvorni pogodak za Zenit je rasplamsao utakmicu, pa je samo šest minuta nakon toga već bilo 2-0 budući je Širokov realizirao jedanaesterac.

Bilo kakva neizvjesnost je isparila u 74. minuti kada je Danny povisio na 3-0, a u smiraju ogleda je Maljarov tek smanjio na konačnih 3-1.

Hrvatski nogometaš Ivica Križanac je kvalitetno odradio svih 90 minuta u obrani pobjedničkog sastava.


Ruska Premier liga, 9. kolo:

Zenit - Spartak Naljčik 3-1 (Bistrov 65, Širokov 71-11m, Danny 74 / Maljarov 90)

Spartak Moskva - Mahačkala 3-0 (Welliton 42, 66, Alex 87)

Rostov - CSKA Moskva 1-0 (Ahmetović 68)

Tom Tomsk - Terek Grozni 2-1 (Kornilenko 22-11m, Dzuba 85 / Asildarov 47)

Rubin Kazan - Sibir Novosibirsk 1-0 (Noboa 52)

Redoslijed: 1. Zenit 21, 2. Spartak Naljčik 18, 3. CSKA Moskva 17, 4. Rubin Kazan 17, 5. Spartak Moskva 16...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije