Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport

'Želimo u London 2012. sa 130 sportaša'

20. prosinca 2008. u 17:15 2 prikaza

Hrvatski olimpijski odbor počeo je projekt nastupa sportaša na Olimpijskim igrama 2012. Po riječima predsjednika HOO-a mr. Zlatka Mateše, cilj je da u London pođe čak 130 sportaša (pravo nastupa u Pekingu izborilo ih je 107.). Vijeće HOO-a je na prijedlog sufinanciranja velikih sportskih priredaba odgovorilo pozitivno. U Hrvatskoj će se sljedeće godine održati čak 46 međunarodnih sportskih priredaba.

Trenutačno je različitim razvojnim programima HOO-a obuhvaćeno 239 sportaša, a svi medaljaši iz Pekinga prošli su kroz takve programe.

Prve Olimpijske igre mladih, sportaša između 14 i 18 godina, održat će se 2010. godine u Singapuru. Hrvatski član Međunarodnoga olimpijskog odbora Antun Vrdoljak predložio je Vijeću HOO-a da se za domaćina drugih (2014.) kandidira Zagreb.

– Prednost se daje zemljama koje ne mogu organizirati Olimpijske igre. To je tek prijedlog za razmišljanje i nećemo s tim ići ako u premijera Sanadera i gradonačelnika Bandića ne prepoznamo interes Hrvatske - objašnjava predsjednik HOO-a Z. Mateša.

Trčanje
STIŽE PRAVA ZIMA
Što napraviti da trčanje ostane aktivnost u kojem uživamo, a ne noćna mora