Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jacques Rogge

"Želimo NHL zvijezde i na igrama u Sočiju"

Kanada SAD Hokej
AFP
26.02.2010.
u 11:31

Iako se vodstvo NHL lige protivi odlasku igrača iz tog natjecanja na sljedeće Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. godine, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC), Belgijanac Jacques Rogge, smatra da na hokejaškom turniru sve selekcije moraju igrati u najjačim sastavima.

Vodstvo NHL lige smatra da bi prekidanje sezone u olimpijskoj godini bilo štetno zbog geografske udaljenosti Sočija. S Vancouverom je, dakako, bilo puno lakše, s obzirom na to da su svi igrači iz NHL lige koji nastupaju na olimpijskom turniru barem ostali na istom kontinentu.

Rogge drži da i na olimpijskom turniru u Sočiju za četiri godine moraju nastupiti sve zvijezde iz NHL lige ''jer nema bolje promocije za sport''. Dodaje da su i IOC i Međunarodna hokejaška federacija već razgovarali o toj temi s komesarom NHL lige Garyjem Bettmanom.

- Moj stil nije raditi bilo kakav pritisak na ljude. Radije ih nastojim uvjeriti u ispravnost neke ideje ili odluke. Pozdano znam da NHL zvijezde žele igrati na Zimskim olimpijskim igrama jer, jednostavno, nema bolje promocije za hokejaški sport. Uostalom, finale olimpijskog hokejaškog turnira na većoj je cijeni od finala Stanley Cupa, to i Gary Bettman jako dobro zna – kaže Rogge.

Predsjednik Međunarodne hokejaške federacije Rene Fasel dodao je po tom pitanju.

- Hokej na ledu i njegovi ljubitelji trebaju najbolje igrače na Igrama. Ovo je sport koji ljudi vole i prate diljem svijeta. Gary Bettman ne razumije da je kvaliteta hokeja koji se igra na Igrama i strast koju pokazuju navijači najbolja moguća promocija za sport. Zapravo bi trebao biti sretan da imamo ovakav spektakl. Igrači iz NHL lige žele igrati u Sočiju. I ne samo da žele, već će i igrati!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije