Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek - Hajduk

Zekić: Prvenstvo nije sprint, to je naporni maraton

14.08.2016., stadion Gradski vrt, Osijek - MAXtv 1. HNL, 5. kolo, NK Osijek - HNK Hajduk. Andrej Lukic.  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
05.03.2017.
u 14:39

– Ne pripremam momčad za remi, nego za pobjedu. Evidentno je da se utakmica može razviti na različite načine, ali mi u Osijek idemo po pobjedu – najavio je Carrillo

Prštat će na sve strane, u to nema dvojbe, jer i iz Gradskog vrta i s Poljuda šalju se signali i hrabre najave kako ih zanima samo pobjeda i ništa drugo u dvoboju Osijeka i Hajduka (15 sati). 

Osijeku pozitivan rezultat treba za mir u kući nakon neugodne serije poraza, a Hajduku za bodovni bijeg od izravnog konkurenta za treće mjesto na kojem su bijelo-plavi prezimili. U tom dvoboju za mjesto koje garantira kasniji početak europske avanture idućeg ljeta (trećeplasirana momčad Prve HNL kvalifikacije počinje u 2. pretkolu), a koji je ostao u sjeni borbe Rijeke i Dinama za naslov prvaka, Hajduk trenutačno vodi s tri boda prednosti ispred Osijeka uz puno bolju gol-razliku i bolji međusobni omjer u dosadašnjem dijelu sezone (remi i pobjeda).

Pokvarili rođendan

Splićani su u prednosti i zbog trenutačne forme. Jer nakon tri poraza u tri utakmice u 2017. ne treba biti filozof i zaključiti kako su bijelo-plavi u krizi. Još od listopada 2015. Osijek nije imao tako lošu rezultatsku seriju, a i tada su je okončali nakon tri uzastopna poraza, a sada je moraju prekinutu u derbiju. Pozitivan ishod domaćinu je imperativ, pogotovo u rođendanskoj atmosferi 70. godišnjice osnutka kluba i zato ne čudi što jedan od najiskusnijih u svlačionici Gradskog vrta Aljoša Vojnović najavljuje kako će njegova momčad “dobro oribat j..a”, a kapetan Borna Barišić da će “poginuti za bodove”. Kola su krenula nizbrdo, a trener Osijeka Zoran Zekić vjeruje da će ih u nedjelju zaustaviti svjestan kako njegova momčad zapravo i ne može lošije, pogotovo obrana koja je u posljednja tri susreta kapitulirala čak osam puta. Osijek je u posljednja dva prvenstvena ogleda primio petinu svih pogodaka ove sezone!

Nismo zaboravili igrati

– Nismo mi zaboravili igrati nogomet, nego smo zaboravili kao smo jesenas postizali dobre rezultate. Možda su nas dobri nastupi protiv jakih suparnika na pripremama učinili malo previše opuštenima, i to trebamo promijeniti. Nije ugodno igrati derbi protiv Hajduka nakon tri poraza u nizu jer imamo imperativ pobjede, ali moramo se znati nositi i s takvom situacijom. Prvenstvo nije sprint, nego je maraton i sve što nam se dogodilo u protekla tri susreta trebamo zaboraviti – kaže trener nogometaša Osijeka.

Hajduku je Osijek jedno od najneugodnijih gostovanja. Nevjerojatan je podatak kako su u posljednjih 12 ogleda u Gradskom vrtu “bili” samo jednom slavili (samo dva puta su u posljednjih osam i pol godina uzeli pun plijen), a otkako je Zekić na klupi bijelo-plavih, Splićani su na istoku Hrvatske osvojili samo jedan bod, i to jesenas. Za utjehu, otkako je Osječanin Ivan Kos prvi čovjek Hajduka, “bili” ne znaju za poraz od Osijeka.

Neugodna tradicija Hajduka u Osijeku ne opterećuje Joana Carrilla.

– Ne pripremam momčad za remi, nego za pobjedu. Evidentno je da se utakmica može razviti na različite načine, ali mi u Osijek idemo po pobjedu – najavio je Carrillo uoči svoga premijernog gostovanja u Gradskom vrtu.

Treneru Hajduka poraz Osijeka u Rijeci u utakmici kupa nije pomogao u pripremi utakmice jer Zekić je na Rujevicu poslao izrazito defenzivnu formaciju i sastav koji nikad prije, a vjerojatno i nikad više neće igrati zajedno. 

– Čeka nas svakako tvrda i zahtjevna utakmica s dobrim protivnikom. Osijek je igrao utakmicu kupa, no neke je igrače odmarao za dvoboj s nama, što dovoljno govori koliko im ovaj ogled znači. Vjerujem da će igrati standardno 4-3-3, s tri napadača – Lopom, Ejupijem i Bobanom – dodao je šef struke Hajduka koji za ovu utakmicu ne može računati na kartoniranog Ercega (strijelca posljednjeg Hajdukova gola u Gradskom vrtu), a nema ni Josipa Juranovića koji je morao pod nož, na operaciju napukle koščice u desnom stopalu i vjerojatno je izgubljen do kraja sezone. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije