Naslovnica Sport domaći nogomet

''Zdravko se može iskupiti tako da nas vodi na Euro!''

– Da dinamovci igraju kao mi, možda bi sada imali koji bod u Ligi prvaka – kaže predsjednik Lučić.
08. prosinca 2011. u 10:27 3 komentara 2 prikaza
\'SPORT. 07.12.2011. VUKOVAR - navijaci hrvatske nogometne reprezentacije iz Babine Grede medju kojima je i vecina igraca NK Sokadija Branimir Bradaric/Vecernji list\'
Foto: Branimir Bradaric/Vecernji list

Od utakmice s Malmöm moji nogometaši igraju poput Babine Grede, rekao je na jednoj od konferencija za novinare Dinamov izvršni direktor Zdravko Mamić prozivajući svoju momčad koja nije igrala onako kako je on to zamislio.

Kada je izgovorio tu rečenicu Mamić vjerojatno nije ni znao da u županjskoj Posavini postoji klub iz Babine Grede, sela s 4200 stanovnika, i koliko će te riječi uvrijediti igrače i upravu kluba koji se natječe u 2. ŽNL NS Županja. Odmah poslije te izjave Mamiću je odgovorio Ivan Lučić, trener Šokadije iz Babine Grede, rekavši da nije korektno spominjati taj klub i time ga praktički ismijavati.

– Da su se dinamovci ugledali na nas, možda bi sad imali koji bod u Ligi prvaka – rekao je Lučić i tako zaradio simpatije nogometnih zaljubljenika u cijeloj Hrvatskoj. S riječima trenera potpuno se slaže i Ilija Vuković, predsjednik NK Šokadije iz Babine Grede.

– Mali smo klub, ali duge tradicije. Vjerujem da Mamić to ne zna, ali Šokadija iz Babine Grede osnovana je još daleke 1929. godine - rekao je Vuković.

Vukovića su riječi Dinamova izvršnog direktora dodatno povrijedile jer je i sam dinamovac, kao i cijela njegova obitelj.

– Dinamov sam navijač postao i prije Mamića. U mojoj obitelji od djeda pa do najmlađih svi su redom dinamovci. Uostalom, u Babinoj Gredi većina stanovnika, njih barem 75 posto, navija za Dinamo - istaknuo je Vuković.

Izjavom Dinamova izvršnog direktora Mamića bili su nezadovoljni i nogometaši Šokadije.

– Dečki su poludjeli, i mislim s pravom - kaže Iko Parlov, kapetan Šokadije, inače navijač Hajduka, koji predlaže:

– Jedini način da se Mamić ispriča je da nama navijačima hrvatske reprezentacije iz Babine Grede, koji idemo na sve utakmice, osigura pokoju ulaznicu za Europsko prvenstvo.

U isto vrijeme predsjednik kluba Vuković kaže da je Mamiću oprostio poslije nedavne isprike, ali i da predlaže da seniorska momčad Dinama posjeti Babinu Gredu.

– Klub je u dosta teškoj situaciji jer je novca uvijek malo. Naš je godišnji proračun 100.000 kuna, a prema najavama iz Općine, sljedeće godine bi općina za 20 posto mogla smanjiti izdvajanja za klub - kazao je Vuković.

Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar neurazumljiv
  neurazumljiv:

  Ovi nisu nista bolji od Mamica, jedino se po cijeni razlikuju, samo da im da ulaznice i zaboravice sve.

 • -obrisani-:

  Decki vi ste bedaci... Maminjo da nas vodi na EP.... recite mu nek se ne mjesa u posa ibornika to ce vam biti pametnije,a ne mukte karte za EP.... Ak nemate ,sjedite doma ispred TV,meni bi bilo ispod casti pitat ... prikaži još!t mukte za karte....

 • Avatar babas
  babas:

  Maminjo na EP vodi svoje pulene,Vidu,Sammira Badelja,Kovačića,Leku,Šimunića,Kelavu i možda još kojega. A kada doživimo debakl za sve će biti kriv Nane! Igrače treba prodati,a u LP cijena im se srozala.