Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUTUJE S VATRENIMA

Zdravko Mamić: 
Niko Kovač je najbolje što se Hrvatskoj moglo dogoditi

Odlazak reprezentacije
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
16.11.2014.
u 15:23

– U Milano idem s optimizmom, kao i tisuće Hrvata. Ne možeš doći u Italiju i reći 'ja sam favorit', ali ne vidim niti jedan razlog zašto bismo mi tamo izgubili – kazao je Zdravko Mamić.

Dopredsjednik HNS-a Zdravko Mamić prvi put će na jedno gostujućoj utakmici biti uz Niku Kovača. Mamića nije bilo na Islandu u dodatnim kvalifikacijama, potom ni na SP-u u Brazilu, pa niti u Sofiji protiv Bugara. Jučer je s momčadi odletio u Milano, jer ovo je ipak najatraktivnija i najozbiljnija utakmica koju će hrvatska reprezentacija odigrati do Eura 2016. godine.

– U Milano idem s optimizmom, kao i tisuće Hrvata. Ne možeš doći u Italiju i reći 'ja sam favorit', ali ne vidim niti jedan razlog zašto bismo mi tamo izgubili. Sad sam siguran da je odabir Kovača za izbornika najbolje što se Hrvatskoj moglo dogoditi. Vidi se da njegovi postulati, red, rad i disciplina, bez privilegija prema bilo kome, donose rezultate. Vidim hrabrost, neustrašivost, u sada već impozantnom broju utakmica. Mi imamo momčad koja se može nositi s bilo kim na svijetu, pa čak je i naša b ili c momčad u Londonu protiv Argentine izgledala dobro, iako je meni mjerljivo ono što smo pokazali i prve tri kvalifikacijske utakmice – kazao je Zdravko Mamić.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Osvrt na kontroverznu utakmicu s Argentinom u Londonu?

– Utakmica s Argentinom izazov je i privilegija svakog saveza, nemoguće ju je odbiti, i zato je to plus za Šukera. Jesmo li tamo trebala igrati naša najjača momčad? Siguran sam da – nije. Međutim, imamo sitoga vuka i sve ovce na broju. Dobili smo promociju, prizanje, dobili smo i novac, a izbornik nije poremetio planove uoči Italije, dapače dobili smo sliku o mogućnostima mladih igrača – zaključio je Mamić.

>>Hrvatska zbog kiše nije mogla trenirati, Kovač: Može se igrati jedino vaterpolo

>>Štimac: Utakmica protiv Italije pokazat će radi li Kovač dobro

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije