Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
junak pobjede

Zbog Zagreba Čelica se odrekao novca u Kataru

Zagreb - La Rioja
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
16.02.2015.
u 10:40

- Neka postigne još jedan odlučujući pogodak, primjerice u osmini finala za prolazak među osam i naša kupovima nam se isplatila - rekao je Ante Ančić

Duško Čelica (28) na najbolji mogući način debitirao je za zagrebaše u Ligi prvaka. Do 55. minute bio je samo jedan od "izgubljenih" igrača "plinara". U njegovoj rubrici pogodaka stajala je debela nula. U tim trenucima čak je pogledao prema Zlatku Saračeviću, pomoćnom treneru PPD Zagreba, i zatražio izmjenu. Sarač je samo slegnuo ramenima i izustio - nemam koga. Igraj.

Igrao i za Bosnu

A onda se u tih pet minuta od tragičara prometnuo u junaka. Prvo je postigao pogodak s kojim su zagrebaši smanjili na minus jedan, pa je potom postigao pogodak za izjednačenje, a na kraju i pogodak za slavlje. I to kakav. Iz deveterca na 18 metara. Takav pogodak viđa se jednom u tisuću godina.

- Neka postigne još jedan odlučujući pogodak, primjerice u osmini finala za prolazak među osam i naša kupovima nam se isplatila - rekao je Ante Ančić, direktor kluba.

PPD Zagreb kupio je reprezentativca Bosna i Hercegovine u prosincu prošle godine. Čelica je igrao u francuskom Cessonu. Ozbiljni rukomet počeo je igrati u slovenskom Cimosu iz Kopra, a onda je dvije sezone igrao za Maribor. Potom dolazi u sarajevsku Bosnu gdje igra jednu sezonu.

- Za Bosnu sam igrao u sezoni 2010./11. i tada sam prvi put zaigrao u Ligi prvaka. Prošli smo skupinu, a onda u osmini finala ispali od Čehovskih medvjeda - istaknuo je Čelica.

Te sezone je u Ligi prvaka postigao 22 pogodaka u deset utakmica, no u posljednjih se šest nijednom nije upisao među strijelce.

Karačićev suigrač

- Igrali su tada sa mnom u Bosni Igor Karačić i Sandro Uvodić. No, već pri kraju te sezone naslućivao se financijski krah Bosne pa sam otišao u Katar, gdje sam ostao do 2013. godine. U Kataru se moglo dobro zaraditi, ali tamo te nitko ne vidi, a meni je bila želja igrati u jakom europskom klubu - rekao je Čelica.

Tko, zna da je možda ostao u Kataru, možda bi na Svjetskom prvenstvu igrao za njih i osvojio srebro. Ovako, igrao je za BiH, koja je ispala u prvom krugu. Na SP-u je u sedam utakmica postigao 14 pogodaka. Bio je šesti strijelac BiH u Dohi.

>>Čelica pogodio sa 15 metara u zadnjoj sekundi i odveo Zagreb u doigravanje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije