Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neuspjeh na zoi?

Zbog ''samo 15 medalja'' čelnom čovjeku ruskog sporta - otkaz

Kanada Hokej Rusija
AFP
03.03.2010.
u 17:10

Plan prije odlaska na ZOI u Vancouver bio je trideset osvojenih medalja i plasman u top tri među osvačajima medalja...

Leonid Tjagačev, predsjednik Ruskoga olimpijskog odbora, platio je odlaskom neuspjehe ruskih sportaša na netom završenim Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.

Prije nekoliko dana je "samo petnaest ruskih medalja u Vancouveru" oštro kritizirao i predsjednik Rusije Dmitri Medvedev, koji je naglasio i to da bi trebale uslijediti smjene zbog toga, a u srijedu je predsjednik krovne sportske organizacije odstupio sa svoje pozicije.

Na tu dužnost Tjagačev je stupio 2001. godine, a prije je obnašao dužnost ministra sporta u Rusiji.

Na ovim Igrama je Rusija srušila negativni rekord u povijesti ZOI-ja, osvojili su tek petnaest medalja, te od toga samo tri zlata. Po ukupnom broju medalja ispred Rusije su SAD (37), Njemačka (30), Kanada (26), Norveška (23) i Austrija (16).

Po broju zlatnih medalja Rusija još većem broju zemalja gleda u leđa i to Kanadi (14), Njemačkoj (10), SAD-u i Norveškoj (9), Južnoj Koreji i Švicarskoj (6), Kini i Švedskoj (5), te Austriji i Nizozemskoj (4).

Uz sve to, Ruse je vjerojatno prilično zabolio četvrtfinalni težak poraz u hokeju na ledu od Kanade (7-3).

Plan prije odlaska u Vancouver bio je trideset osvojenih medalja i jedno od prva tri mjesta na ljestvici medalja. S obzirom da to nije ispunjeno, a i da slijede Igre u njihovoj zemlji (Sočiju 2014. godine), 63-godišnji Tjagačev je odlučio odstupiti s dosadašnje pozicije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije