Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uefin Superkup

Zbog nje će dvoboj Liverpoola i Chelseaja biti nešto posebno

Stephanie Frappart
Foto: PA/Pixsell
1/3
02.08.2019.
u 14:37

To će biti prvi put da žena sudi važniju Uefinu natjecateljsku utakmicu – susret između osvajača Lige prvaka Liverpoola i pobjednika Europske lige Chelsea - na stadionu Beşiktaş Park u Istanbulu.

Francuska sutkinja Stéphanie Frappart sudit će utakmicu Uefina Superkupa između Chelsea i Liverpoola koja se 14. kolovoza igra u Istanbulu, a pomoćne sutkinje bit će njena sunarodnjakinja Manuela Nicolosi i Irkinja Michelle O'Neal, objavila je Uefa u petak na svojim službenim stranicama.

To će biti prvi put da žena sudi važniju Uefinu natjecateljsku utakmicu – susret između osvajača Lige prvaka Liverpoola i pobjednika Europske lige Chelsea - na stadionu Beşiktaş Park u Istanbulu.

Stephanie Frappart
1/7

U srpnju je Frappart imala čast suditi finale ženskog svjetskog prvenstva između SAD-a i Nizozemske u Lyonu. Također je sudila i polufinalnu utakmicu ženskog europskog prvenstva između Nizozemske i Engleske, kao i finalnu utakmicu ženskog europskog prvenstva U-19 2012. godine u Turskoj.

Frappart je ušla u povijest francuskog nogometa u travnju kada je postala prva sutkinja na utakmici prve francuske lige između Amiensa i Strasbourga. Sada je izabrana za stalnog suca u Ligue 1 za sezonu 2019./20.

Kao i u finalu ženskog svjetskog prvenstva, 35-godišnja Frappart će imati pomoć sunarodnjakinje Nicolosi i Irkinje O'Neal, dok će četvrta sutkinja biti Turkinja Cuneyt Cakir.

- Puno sam puta govorio da mogućnosti za ženski nogomet nemaju granica i presretan sam što je Stéphanie Frappart postavljena za glavnog suca ovogodišnjeg Superkupa uz pomoćne sutkinje Manuelu Nicolosi i Michelle O'Neal - kazao je nakon objavljivanja ove odluke predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin.

"Kao organizacija dajemo veliku važnost razvoju ženskog nogometa na svim područjima. Nadam se da će vještine i predanost koje je Stéphanie pokazivala tijekom karijere kako bi dosegnula ovu razinu biti inspiracija milijunima djevojaka i žena u Europi i pokazati im da ne bi smjelo biti granica u ostvarivanju snova", dodao je.

Frappart nije prva sutkinja kojoj je dodijeljeno suđenje neke Uefine natjecateljske utakmice. Tu je čast imala Nicole Petignat koja je sudila tri kvalifikacijske utakmice za Uefa kup između 2004. i 2009.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije