Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŽELE RISKIRATI

Zbog nestabilnosti na Bliskom istoku Amerikanci povukli razumljiv potez

Christian Pulisic
Foto: David Klein/PA Images/PIXSELL
04.01.2020.
u 13:25

Katar će biti domaćin sljedećeg Svjetskog prvenstva 2022. godine, a Amerikanci se nadaju kako će se vratiti na najveću svjetsku smotru nakon što su propustili SP u Rusiji 2018.

Američka nogometna reprezentacija otkazala je 20-dnevni trening-kamp kojega je trebala održati u Kataru od 5. do 25. siječnja zbog političke nestabilnosti na Bliskom istoku, objavio je Američki nogometni savez (US Soccer).

Razlog najnovije krize je pogibija iranskog vojnog zapovjednika Qassema Soleimanija kojega su u petak u zračnom napadu na aerodromu u Bagdadu ubile američke snage, a nakon čega je Iran najavio odmazdu.

"Zbog novonastale situacije u regiji odlučili smo odgoditi naš put u Katar. Zajedno s Katarskim nogometnim savezom radimo na tome da pronađemo priliku u bližoj budućnosti kako bi naša momčad iskusila prvoklasne uvjete i gostoljubivost u Kataru", objavio je US Soccer.

Katar će biti domaćin sljedećeg Svjetskog prvenstva 2022. godine, a Amerikanci se nadaju kako će se vratiti na najveću svjetsku smotru nakon što su propustili SP u Rusiji 2018. 

Američke kvalifikacije za SP 2022. počinju u rujnu ove godine.

Ključne riječi

Komentara 3

BE
berija
13:44 04.01.2020.

Qassem Soleimani nije poginuo nego su ga Amerikanci mučki ubili. Krv njegova na njihovu glavu. Otvorili su lov na svakog Amerikanca bilo gdje na svijetu. Mudar potez.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije