Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Ivković

Zbog Lokosa ću propustiti poduku kod Mourinha

Tomislav Ivković
Marko Jurinec/Pixsell
01.12.2011.
u 12:22

Reprezentacija je u tri godine samo u dvije utakmice dobro igrala. Žao mi je što nemamo konstantu. Na Euru će puno toga ovisiti o inspiraciji veznog reda. Luka Modrić mora pokazati više, postati vođa kockastih - kaže Ivković

Bivši vratar Tomislav Ivković (51) odlaskom Ante Čačića u Dinamo preuzeo je kormilo Lokomotive. Bio je pomoćnik Cici Kranjčaru, vodio je Međimurje, bio i sportski direktor u nesretnom Karlovcu...

Kako biste opisali stanje u hrvatskom nogometu?

- Nogomet je oduvijek odraz ekonomske situacije u državi. S obzirom na to da je zemlja u krizi, takav nam je i nogomet. Sve je prepuno pesimizma i zato je sve tako sivo.

Tko je odgovoran za to?

- Svi pomalo, ali najviše država. Igrači i klubovi moraju plaćati puno toga, a novca nema. Država mora imati sluha za takve stvari. Problem je i to što klubovi dobivaju novac iz politike samo onda kad klupska struktura odgovara onima koji su na vlasti u tom trenutku. Za to su krivi i vodeći ljudi klubova koji su bili previše rastrošni kada je bilo novca, a sada gomilaju dugove.

Vidite li rješenje?

- Nogomet treba hitno reorganizirati. Trebali bismo se okrenuti amaterizmu i poluprofesionalizmu. Oni koji mogu, neka plaćaju profesionalce, ostali ne. Igrači moraju prestati živjeti u iluziji da će nogometom osigurati egzistenciju do kraja života. Dinamo nije realnost hrvatskog nogometa, realnost je Hajduk koji grca u dugovima i ne zna što će sutra.

U Karlovcu ste bili sportski direktor, jeste li predvidjeli u kakvu će agoniju upasti?

- Jesam, zato sam i otišao. Igračima su se davala obećanja koja se nisu mogla ispuniti. Upozorio sam ih, ali nisu željeli slušati.

Što mislite o uhićenjima Širića i Djedovića?

- Začudilo me to jer ih poznajem, ali nitko nije kriv dok mu se ne dokaže. Namještanje nije novost, to smo pokupili iz jugoslavenskog nogometa.

Vidite li nekog novog vođu u hrvatskom nogometu?

- Zasad ne. Štimca poštujem, ali mora se odlučiti što želi, svaštarenjem neće ništa postići. Boban mi se čini nezainteresiranim, a Šukera više vidim kao ambasadora našeg nogometa. Dario Šimić nema lidersku crtu da bi bio predsjednik, uloga u sindikatu najviše mu odgovara.

Što očekujete u Lokomotivi?

- Klub je prepun potencijala i želim iz igrača izvući maksimum. Puno je onih koji bi jednog dana trebali igrati u Dinamu i zbog toga već sada moraju igrati napadački, na pobjedu. Želim im dati slobodu da ispune sav svoj potencijal.

Nadate li se da ćete i vi nakon Lokomotive u Dinamo?

- Vezan sam isključivo uz Lokomotivu i s njom želim postići uspjeh.

Je li vas Dinamo razočarao nastupom u Ligi prvaka?

- Neugodno me iznenadio. Dinamo je kvalitetan, ali nedostajalo mu je borbenosti, nije igrao momčadski. Žalosno je da su plavi rezultatima pomalo okaljali Dinamovo ime.

Kakav je vaš odnos s Mourinhom?

- U odličnim smo odnosima, znamo se još iz Sportinga. Kada je Real igrao protiv Dinama, rekao mi je da mu se Zagreb jako svidio. Trebao sam u siječnju ići k njemu pratiti Realove treninge, ali sada ću to morati odgoditi.

Imamo li vratara za budućnost?

- Imamo dobrih vratara, ne i vrhunskih. Mislim da će najbolji biti Kalinić iz Hajduka, a Delač nema kvalitete da bi postao vrhunski vratar - kazao je Ivković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije