Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varteks

Zbog dugova moguć odlazak pola momčadi

'08.05.2010. stadion Varteks, Varazdin - Nogometna utakmica 29. kola T-Com 1.HNL izmedju Varteksa i Zadra, Josip Golubar Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
13.05.2010.
u 08:37

Smrekar i Prahić iskoristili su Fifino pravilo i otišli su bez odštete. Istim primjerom mogli bi se voditi i ostali igrači.

Pobjedom protiv Zadra nogometaši Varteksa bodovno su osigurali opstanak u Prvoj ligi. Stoga na današnje gostovanje u Koprivnicu protiv Slavena Belupa dolaze posve rasterećeni.

U očekivanju licencije

– I zbog toga možemo odigrati dobru utakmicu. Na ruku nam ide odlična forma u zadnje vrijeme. S druge strane, Slaven ima problema. Nadam se da ćemo znati to iskoristiti – rekao je trener krojača Samir Toplak.

Iako su s leđa skinuli golemi teret vezan uz opstanak, prvoligaška sudbina Varteksa ipak je u rukama arbitražne komisije HNS-a. Nedobivanjem licencije varaždinski je klub stavljen pred zid. Iako su prema Zagrebu poslani dodatni dokumenti, kojima se dokazuje da je klub pokrio sporne dugove, arbitraža ih prema pravilniku, naime, ne bi trebala uopće uzeti u obzir. Arbitražna komisija treba tek provjeriti je li postupak licenciranja ispravno proveden na temelju ranije predočenih dokumenata.

Ponovno se stoga postavlja pitanje zašto su u Varteksu čekali toliko dugo? Zašto su probijeni svi rokovi?

– Imali smo spreman novac. No, tada je stigla suspenzija, tako da se on potrošio na neke druge stvari, koje smo morali platiti, kako bismo ekipi i treneru uopće omogućili normalan završetak sezone. Unatrag dva mjeseca na različite dugove potrošili smo više od milijun kuna – rekao je direktor Varteksa Goran Jukić.

U svibnju stižu tri plaće

S posljednjih 90 minuta u Koprivnici završit će sezona, koju će svi u Vartkesu htjeti što prije zaboraviti. No, za klupske čelnike tek tada počinje pravi posao.

Odlazak Prahića i Smrekara sa slobodnim papirima, zbog nagomilanih dugova, upozorava na problem s kojim bi se krojači mogli suočiti i u slučaju ostalih igrača.

– Svima smo dužni i svi mogu iskoristiti Fifino pravilo, prema kojemu mogu iz kluba bez odštete – upozorava Jukić.

U klubu ipak najavljuju isplatu triju plaća do kraja svibnja.

Ključne riječi

Komentara 1

SE
senior
09:07 13.05.2010.

Ukoliko Varaždin i Varaždinska županija ne želi ili nemože osigurati novac za stabilnog prvoligaša neka onda troše isti novac na drugoligaša. Ako im je i to puno neka onda Varteks igra u županijskoj ligi. Varaždin nije toliko siromašan grad da nebi mogao naći novac za vrhunski nogomet. Gradonačelnik Čehok se godinama hvali varaždinskim poslovnim zonama pa neka onda Varteksu osigura tih 10tak milijuna kuna godišnje za skroman ali i normalan rad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije