Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠE VIJESTI IZ VANCOUVERA

Zbog dopinga u Vancouveru palo 30 sportaša

ZOI
AFP
11.02.2010.
u 18:37

Zimske Olimpijske Igre u Vancouveru i prije svog početka završile su za 30 sportaša, koji su bili pozitivni na doping-testovima. Testirano je 554 sportaša.

Direktor komunikacija Međunarodnog olimpijskog komiteta  Mark Adams potvrdio je da će se zabraniti nastup 30-orici sporaša koji su koristili nedopuštena sredstva.

U Vancouveru je do sada obavljeno 554 testova, od čega je 407 puta testiran urin, a 147 puta krv. Testirana je i naša bob reprezentacija. Imena dopingiranih olimpijaca još nisu objavljena, ali bi se trebala saznati  u toku dana.

Pokradena igračica švicarske curling reprezentacije   
Nepoznati lopov (ili lopovi) provalio je u utorak navečer u kombi švicarske ženske curling reprezentacije u Winnipegu, te otuđio opremu koja je protagonistima ovog zimskog olimpijskog sporta iznimno značajna i nenadoknadiva…

Mirjam Ott, kapetan i jedna od najboljih igračica švicarske selekcije, vjerojatno je pala u očaj kada je spoznala da joj je otuđena uniforma i tenisice.

Zbog uniforme švicarska sportašica još i nije bila tako nesretna, jer ona može biti zamijenjena i bit će, ali problem je u tenisicama, jer su one u curlingu dosta ''komplicirane''. Jedna ima obični džon zbog održavanja ravnoteže i stabilnosti na ledu, a druga posebnu plastičnu klizajuću podlogu. Stoga igrači curlinga koriste istu sportsku obuću godinama, a izrada takvih tenisica traje dosta dugo.

Teško je za očekivati da će Ott do početka natjecanja na Olimpijskim igrama dobiti novu obuću. Stoga će vjerojatno morati posuditi tenisice neke od suigračica koja nosi istu veličinu.

Da ironije bude veća, ovo je već drugi puta da je Mirjam Ott, sportašica koja je nedavno proslavila 38. rođendan, opljačkana u Kanadi! Prvi puta to joj se dogodilo 2007. godine, kada je lopov iz njezine hotelske sobe ukrao 10.000 dolara.

Ključne riječi

Komentara 3

OZ
ozujsko
23:38 11.02.2010.

Ova svicarka nije normalna,u sobi drzi 10 tisuca dolara.

TR
trnjanac
21:40 11.02.2010.

pazite se !! indijanci u winnipegu drpe kaj god mogu za crack fix

FO
FOISZ
10:18 12.02.2010.

Papagajsko novinarstvo... Što reći na ovakovu vijest!? Osim LAŽ! Valjda ovi iz totlsporta neznaju engleski. A ovi iz VL su papagaji. U Vancouveru je otkriven samo 1 slučaj dopinga (do sad). Ruska hokejašica S. T. Ovih 30 je pronađeno uu (nekom razdoblju) prije Olimpijskih Igara, te (mnogi od tih 30) nisu niti došli na Olimpijske Igre, jer su otprije poznati svojim nacionalnim anti-doping agencijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije