Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok u Turskoj

Zbog dopinga Gönul bi mogao propustiti Euro

Turska
Reuters/Pixsell
30.03.2016.
u 20:35

Desni branič pao je na doping-kontroli nakon utakmice Fenerbahçe – Beşiktaş.

Desni branič reprezentacije Turske Gökhan Gönul pao je na doping-kontroli nakon utakmice Fenerbahçe – Beşiktaş (2:0) odigrane 29. veljače! Turski su mediji danas posvetili veliki prostor tom slučaju pa je tako zasjenjena i 2:1 (1:1) pobjeda Turske u Beču, u prijateljskoj utakmici s Austrijom.

Turci iznose i potankosti – Gönul se oporavljao od prijeloma rebara i zbog jakih je bolova primio uoči istanbulskog derbija injekciju protiv bolova. Ne navodi se koji je lijek dobio nogometaš, ali Fenerbahçe tvrdi da je sve prijavio turskom nogometnom savezu, međutim u savezu šute i sve je proslijeđeno disciplinskoj komisiji koja bi se trebala sastati ovih dana. Ustanovi li se da su Fenerbahçe i Gönul koristili nedopuštena sredstva, turskom reprezentativcu prijeti kazna od najviše dvije godine neigranja.

Odigrao prvo poluvrijeme

Turski izbornik Fatih Terim očekuje rasplet ovoga slučaja, Gönul je u Beču odigrao prvo poluvrijeme, a ovo je Turcima bila deseta pobjeda u posljednjih 13 utakmica bez poraza! Posljednji su poraz doživjeli u studenome 1984. godine (Brazil, 0:4)...

– Lijepo je nastaviti pozitivan niz iz utakmice u utakmicu. Zadovoljan sam presingom i izlaskom u protunapade, to je ono što bih od svoje momčadi želio vidjeti na Euru – rekao je Terim.

Tursku je pobjedu, zanimljivo, na malom ekranu gledao i predsjednik države Recep Tayyip Erdogan. Ali, na visini od – 11.000 metara! Utakmica se, naime, igrala baš u vrijeme kad je Erdogan letio na nuklearni summit u Washington pa je u luksuzno uređenom predsjedničkom zrakoplovu gledao utakmicu s turskim novinarima.

Kiks golmana Ramazana

A na tribinama Pratera okupilo se oko 26.000 gledatelja (bilo je 6000 turskih navijača!), među njima je bio i hrvatski izbornik Ante Čačić koji je vidio najveću snagu Turske – izvrsne pojedince, osjetno bolje u igri prema naprijed. U solidnoj utakmici remi bi bio najpravedniji ishod, međutim, presudila je kardinalna pogreška domaćeg vratara, 31-godišnjeg Turčina rođenog u Austriji Ramazana Özcana, inače golmana njemačkog Ingolstadta...

Igrala se 56. minuta, rezultat je bio 1:1 (za Austriju je u 22. minuti zabio Zlatko Junuzović, izjednačio je u 43. Hakan Calhanoglu prekrasnim golom iz “slobodnog udarca s 20-ak metara), a Özcan je izašao iz 16-erca i nogama umirio loptu. Pokušao ju je dodati nekom suigraču, no “pronašao” je Ardu Turana, koji je maestralnim lobom s 30 metara kaznio vratarovu glupost i donio Turcima pobjedu...

Turski sastav (4-2-3-1): Volkan Babacan – Gönül (od 46. Özbayraki), Topal, Canik, Erkin (od 69. Köybasi) – Selčuk, Tufan – Turan, Özyakup (od 46. Volkan Sen), Calhanoglu (od 73. Malli) – Tosun (od 86. Sahin). 

>>Turska ne zna za poraz već 17 mjeseci, ali Terim daje prednost Hrvatskoj

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije