Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CO ZAGREB

Zarada za naslov 340.000 eura, a troškovi 350.000

'sport 29.03.2009.,Zagreb, Dom Sportova , cetvrtfinalna rukometna utakmica liga prvaka izmedju Kiel - Croatia Osiguranje Zagreb.Ivano Balic. Photo: Antonio Bronic/Vecernji list'
'Antonio Bronic/Vecernji list'
03.10.2009.
u 11:55

Svote koje rukometna Liga prvaka klubovima izravno donosi nisu velike; u usporedbi s nogometom – simbolične su. Zato je imidž Lige prvaka ipak ključni mamac za sponzore.

– Igrali smo prošle sezone u četvrtfinalu, iznos koji je klub dobio od EHF-a nije velik, oko 85 tisuća eura. Kada se oduzmu troškovi, ostala je zarada od oko 35 – 40 tisuća eura neto – otkriva brojke direktor RK Croatia osiguranje Bartol Kaleb.

Kakvu zaradu nudi novi sustav Lige prvaka?

– Nešto je povoljnije, osobito za klubove koji će zaigrati na prvom rukometnom Finalu fouru. Prvak će dobiti 250 tisuća eura, drugoplasirani 200, treći 125, a četvrti 75 tisuća eura.

Koliko donosi nastup u ranijim stupnjevima Lige?

– Igranje u skupini donosi 25 tisuća eura, s tim da prvoplasirani dobiva još deset, drugi 7,5 tisuća, treći pet, a četvrti 2,5 tisuće eura. Sudjelovanje u osmini finala donosi 10 tisuća eura, a prolaz još pet tisuća. U četvrtfinalu se dobiva 30 tisuća uz deset tisuća za prolaz.

Danas protiv Fyllingena
Kad se sve zbroji, prvak maksimalno od bonusa može dobiti 340 tisuća eura za 16 odigranih utakmica. Ali, tu su i troškovi. Zagrebaše organizacija utakmice stoji oko 30 tisuća eura, gostovanje oko 40. Zajamčeno je deset nastupa, što znači trošak od oko 350 tisuća eura. Brojke će samo potvrditi da se u Ligi prvaka igra za imidž, slavu i publiku.

Klubovi su se prije bunili jer im je EHF uzimao pravo na reklame.

– Ove sezone je nešto povoljnije, EHF je pokrenuo marketinški pilot-projekt u koji su ušla četiri kluba. Uz Barcelonu, Hamburg i Kiel i – CO. Pedeset posto od reklama na pomičnoj traci pripast će klubu, procjenjujemo da bi nam to po utakmici moglo donijeti između 15 i 20 tisuća eura.

Imaju li igrači CO-a posebne premije za Ligu prvaka?

– Ugrađene su u njihove ugovore, individualne su, a klub može donijeti i posebnu odluku o premiranju momčadi.

Zagrebaši danas u Norveškoj protiv Fyllingena (16.15 sati) otvaraju Ligu prvaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije