Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavili rat Fifi

Zaoštravanje sukoba! Barcelona bojkotira dodjelu Zlatne lopte

Barcelona
Foto: REUTERS/Gustau Nacarino
09.01.2015.
u 10:30

– 
Dobit ćemo ovu bitku, bit ćemo simbol pobjede kao nekada Bosman – rekao je predsjednik Barcelone

Barcelona se opasno posvađala s čelnicima Fife. U katalonskom klubu ljutiti su zbog jednogodišnje suspenzije transfera, a nezadovoljstvo su odlučili iskazati bojkotom.

Borba do kraja

– Nitko od igrača i zaposlenika kluba neće doći na dodjelu Zlatne lopte 12. siječnja u Zürich. Obavijestio sam o tome predsjednika Fife Seppa Blattera – rekao je predsjednik Barcelone Josep Bartomeu i dodao:

– Fifa nam nije rekla tko je podnio prijavu protiv nas i sve dok to ne učini, nećemo službeno surađivati s njom.

Podsjetimo, Fifa je kaznila Barcelonu jednogodišnjom zabranom transfera zbog nepravilnosti pri dovođenju mladih nogometaša. Nedavno je kaznu potvrdila i Međunarodna sportska arbitraža, no Barcelona će se žaliti Vrhovnom sudu u Švicarskoj.

– Siguran sam da ovo nije zadnja riječ u tom slučaju. Barcelona će dobiti taj slučaj i postati simbol, baš kao nekoć Jean-Marc Bosman. Nije važno koliko će trajati, ali ovaj slučaj nećemo izgubiti – optimističan je Bartomeu.

Propala veza

Što će bojkot značiti za Fifu? To znači da na dodjelu neće doći jedan od trojice nominiranih za najboljeg igrača godine, Lionel Messi, ali i njegovi suigrači Mascherano, Xavi, Iniesta, Neymar, Suarez, Alba i Alves koji su kandidirani za najbolju momčad godine.

Rat s Fifom nije jedini problem koji muči Barcelonu. Njezine navijače više zabrinjavaju loše igre i porazi u posljednjih nekoliko tjedana. Najviše je na udaru trener Luis Enrique, čiji odlazak želi sve više navijača. Navodno mu je leđa okrenuo i Lionel Messi.

Katalonski Sport uz naslov "Propala veza" piše da u odnosu između njih dvojice već tjednima dominiraju uvrede i prijetnje. Prije nekoliko dana Messi je propustio i trening, navodno zbog želučanih problema, no Enrique je procijenio da se Argentinac izvlači pa ga je htio kazniti.

Messi je ipak prošao bez kazne, a za takvo što, navodi Sport, zaslužni su Xavi, Iniesta i Busquets, koji su uvjerili Enriquea da takav potez ne bi poboljšao ozračje unutar kluba.

>>Barcelona pobijedila Elche 5:0, Rakitić i Pašalić odigrali jako loše

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije