Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIČANSTVENA SEZONA

Zanetti: Odlazi nam genijalac od trenera i čovjeka

Bayern, Inter
AFP, Reuters
23.05.2010.
u 10:54

Još nema nikakvog službenog glasa, ali izgleda očigledno da je Jose Mourinho fantastičnom sezonom u Interu zaključio i svoje bivanje u ovom talijanskom klubu.

Dok su svi njegovi igrači, pomoćno trenersko osoblje i uprava kluba s navijačima na San Siru slavili naslov prvaka Europe u ranim jutarnjim satima nedjelje, popularnog "Special Onea" nije niti bilo u Milanu. On je ostao u Madridu, vjerojatno samo s jednim jedinim ciljem. Službenim razgovorima s predstavnicima Reala.

- Odluku još čekamo, ali izgleda da nam odlazi genijalan čovjek i genijalan trener. Tu odluku moramo prepustiti samo njemu i poštivati je maksimalno. Uz to, treba mu odati ogromno priznanje na svemu što je napravio u klubu - rekla je živuća legenda milanskog Intera, 36-godišnji Javier Zanetti, koji od daleke 1995. godine igra u Interu i ove je sezone dočekao uvjerljivo najuspješniju sezonu u svojoj karijeri.

- Maradona me nije zvao u reprezentaciju? Ah, što da radim. Rekao sam ranije da mi je prokleto žao zbog toga, ali za mene je to već povijest. Sada uživam u nečemu, uživam u predivnim danima Intera. Ovo je definitivno poseban osjećaj za mene, nikada nisam iskusio ovako nešto. Sretan sam zbog svoje obitelji, zbog sebe, zbog našeg vlasnika Morattija, suigrača i ponaosob svakog našeg navijača. Živio sam i igrao nogomet za ovaj dan i ovakvu sezonu. Hvala Bogu da sam to i doživio - završio je legendarni igrač na desnom boku, jedan od najboljih svih vremena na toj poziciji.

Beckenbauer: Izgubili smo jer nije bilo Riberyja; Van Gaal: Nije točno    

Počasni predsjednik Bayerna i klupska legenda Franz Beckenbauer ima potpuno drugačije mišljenje od trenera Louisa van Gaal kada je u pitanju glavni razlog poraza od Intera (2-0) u subotnjem finalu Lige prvaka...

Kaiser Franz je uvjeren kako je njegov klub ostao bez europskog naslova zbog izostanka Francka Riberyja.

Francuz je, podsjetimo, u prvoj utakmici polufinala protiv Lyona zaradio crveni karton zbog brutalnog prekršaja, nakon čega ga je Europska nogometna federacija (UEFA) kaznila zabranom nastupa u tri utakmice. Nikakve žalbe Bayernu nisu pomogle, Ribery je na Santiago Bernabeuu bio samo gledatelj.

- S Riberyjem nikada ne gubimo. Nedostajao nam je kod svih kornera, kao i u završnicama akcija. S njim bi utakmica imala sasvim drugačiji tijek - kazao je Beckenbauer s kojim se nije složio Van Gaal.

- Kad bih rekao da smo izgubili samo zato što nije bilo Riberyja, iskazao bih nepoštovanje prema ostalim svojim igračima. Naravno da je Ribery iznimno kreativan igrač, ali i bez njega smo ove sezone postigli velike uspjehe. A i Altintop je odradio odličan posao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije