Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LITAVSKA KOŠARKA

Žalgiris i Lietuvos Rytas u finalu

Mario Delaš
Pixsell
28.04.2010.
u 21:48

Košarkaške momčadi Žalgirisa i Lietuvos Rytasa, jedini prvaci Litve od formiranja LKL lige 1993. godine, igrat će u finalu doigravanja i u ovoj sezoni..

Žalgiris je u LKL ligi osvojio 12 naslova, a Lietuvos Rytas četiri, uključujući i onaj prošlogodišnji. Oba najveća litavska kluba su svoje polufinalne suparnike svladali u dvije utakmice. Točnije rečeno, i jedni i drugi su finala stigli bez poraza u doigravanju.

Žalgiris je u gostima svladao momčad Šiauliaija 86:78, a u prvoj utakmici pobijedio je kao domaćin s 83:81. Splićanin Mario Delaš, krilni centar Žalgirisa, u drugoj je utakmici u 17 minuta igre postigao 8 koševa uz šut 2-3 za dva poena, 1-1 za tricu i 1-1 s crte za slobodna bacanja. Imao je jedan skok. Klimavičius je s 20 poena bio najefikiasniji u momčadi Žalgirisa, koja je prošlog vikenda osvojila naslov pobjednika Baltičke lige, svladavši u finalu Final Foura Lietuvos Rytas sa 73:66.

Lietuvos Rytas je u drugoj utakmici polufinala doigravanja nacionalnog prvenstva u gostima pobijedio Juventus 84:63. U Lietuvos Rytasu je bosanski krilni centar Kenan Bajramović postigao 11 koševa uz četiri skoka.

 

LKL doigravanje, polufinale:

Šiauliai - Žalgiris 78:86 (0-2)

Juventus - Lietuvos Rytas 63:84 (0-2)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije