Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neuspjeh vaterpolista u Zagrebu

Zalanki sa sedam pogodaka potopio naše snove o završnici u Los Angelesu

Loren Fatović
Goran Stanzl/PIXSELL
14.03.2023.
u 20:16

Završni turnir Svjetskog kupa, novoustanovljenog natjecanja koje je zapravo hibrid bivšeg Svjetskog kupa (održavao se svake četiri godine) od kojega je uzeo ime i Svjetske lige (išla je svake godine), od koje je uzeo format, održat će se od 30. lipnja do 2. srpnja u Los Angelesu. Okupit će šest reprezentacija, tri s turnira u Zagrebu (Italija, Mađarska i SAD kao domaćin) te još tri s turnira u Podgorici, odakle dalje idu Španjolska, Srbija i Grčka

U izvrsnom ambijentu do kraja ispunjenog bazena Mladosti uza Savu, pred gotovo 2000 navijača (pojačanih Zagrebačkim bubnjarima), hrvatski vaterpolisti poraženi su od Mađarske s 10:13 (1:2, 4:5, 2:3, 3:3) i tako ostali bez plasmana na završni turnir Svjetskog kupa. Ondje će uz Mađare otići i Talijani, dok su Amerikanci završnicu osigurali već samim tim što su domaćini.  

Naši su igrači otvorili utakmicu pomalo u grču, pa su Mađari pogocima Zalankija iz peterca i Manhercza poveli s 2:0. Smanjio je iz napada s igračem više Burić, no vidjela se da to nije Hrvatska kakvu znamo. A kad je još početkom treće četvrtine Manhercz iz novog peterca doveo Mađarsku u vodstvo s 3:1, Nagy svojim prvim pogotkom povisio na 4:1, a Zalanki iz trećeg peterca na 5:1, naši su se planovi našli pod ozbiljnim upitnikom. No, srećom proigrao je mladi Žuvela i s dva pogotka smanjio vodstvo gostiju na 3:5.

Nakon toga išlo je uglavnom gol za golom, no Mađari su u posljednju četvrtinu ipak ušli s vodstvom od 10:7. Raspucao se Gergo Zalanki koji se zbog manje ozljede kasnije pridružio suigračima u Zagrebu. Bio je očito tajno oružje bivšeg mladostaša Zsolta Varge. S čak sedam pogodaka u našoj mreži odveo je Mađarsku na Final 6.

Naš izbornik Ivica Tucak zamijenio je i vratara pred kraj treće četvrtine, umjesto Bijača (obrane: 4 od 13, 30,7 posto) ušao je Popadić, ali ni to nije pomoglo. Naši su, istina, u jednom trenutku, tri minute prije kraja, izjednačili na 10:10, ukazao se tračak nade, ali sjeverni su susjedi odigrali mirnije u završnici (a mi smo prokockali još nekoliko napada s igračem više) i tako stigli do dragocjene pobjede. Mađari su večeras u Zagrebu bili bolji i zasluženo idu dalje. 

Pogotke za Hrvatsku postigli su Burić (2), Žuvela (2), Bašić (2), Fatović, Lazić, Marinić Kragić i Vrlić, dok su za Mađarsku osim Zalankija pogađali još Manhercz (3), Nagy, Jansik i Vigvari. 

Završni turnir Svjetskog kupa, novoustanovljenog natjecanja koje je zapravo hibrid bivšeg Svjetskog kupa (održavao se svake četiri godine) od kojega je uzeo ime i Svjetske lige (išla je svake godine), od koje je uzeo format, održat će se od 30. lipnja do 2. srpnja u Los Angelesu. Okupit će šest reprezentacija, tri s turnira u Zagrebu (Italija, Mađarska i SAD kao domaćin) te još tri s turnira u Podgorici, odakle dalje idu Srbija, Španjolska i Grčka.

Komentara 1

SS
sokac sa drave
20:41 14.03.2023.

Ova sadasnja generacija je pedeset posto losija od prijasnje,nema tu snage tehnike ni taktike.Trener nije primjetio da nas jedan igrac unistavaZalanki i nije nista poduzeo protiv njega.Harkov jedan od najboljih u svijetu nije iskoristen ne igra se na njega tako ispada da je desno smetalo .Bukic,Fatovic i jos neki sto su kao mladi imali potencijal prakticno su nestali jedino golman Bijac pruza i ispunjava obecanja svoga talenta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije