Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NOSIŠ MOJE PREZIME'

Zaklao vlastitu majku, a sada umro nakon dugogodišnje patnje

Facebook
17.12.2020.
u 11:22

Armin Isaković bio je član generacije koja je osvojila prvu poslijeratnu titulu 1999., pod vodstvom Sabita Hadžića, a uz Emira Halimića, Gorana Terzića, Damira Mirkovića, Edisa Subašića, Dine Konakovića...

Nekadašnji košarkaš Bosne Armin Isaković preminuo je nakon duge i teške bolesti u 43. godini. Godinama se član šampionske generacije Bosne borio s karcinomom. Od Isakovića se oprostio i izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić:

– RIP Armin Isaković – napisao je.

Armin Isaković bio je član generacije  koja je osvojila prvu poslijeratnu titulu 1999., pod vodstvom Sabita Hadžića, a uz Emira Halimića, Gorana Terzića, Damira Mirkovića, Edisa Subašića, Dine Konakovića, Samira Lerića, Admira Bukve, Edisa Subašića... 

No, nažalost, on medije nije punio toliko košarkaškim uspjesima koliko stravičnim djelom. Naime, 2008. "u stanju neubrojivosti" usmrtio je svoju majku.

Prema tome što je utvrdilo Vijeće Kantonalnog suda Sarajevo, u stanu u ulici Hadži-Idrizovoj broj 4, općina Centar, nakon kraće verbalne prepirke s majkom Fatimom Isaković uzeo je kuhinjski nož i u stanju neubrojivosti zadao joj više ubodnih rana u prsni koš i vrat.

– Nosiš moje prezime – rekao je navodno majci, što je uzrečica u nekim dijelovima BiH ako se sramoti obitelji. Potom ju je zaklao. Policiju su pozvali susjedi. Predao im se bez opiranja. 

Nakon uhićenja, Isaković je mirno razgovarao s istražiteljima i za razlog ubojstva naveo kako je žrtva "nosila njegovo prezime". U policijskoj ćeliji pokušao se objesiti plahtom, no spriječio ga je  policajac.

Predan je potom Centru za socijalni rad koji se brinuo o njegovu liječenju, a upućen je i u Psihijatrijsku kliniku gdje se nastavio liječiti. Potom je pušten na kućno liječenje i vraćen u društvo.

Ovaj sud utvrdio je da je Isaković majku usmrtio u stanju neubrojivosti, a nalaz tima sudskih vještaka medicinske struke pokazao je da boluje od akutne paranoične shizofrenije te da mora najmanje dvije godine u kontinuitetu provesti na liječenju, nakon čega će se odrediti njegov status. Isaković je nakon toga na slobodi proveo određeno razdoblje u Stocu, a onda se vratio u Sarajevo, gdje se ubrzo vratio na svoje radno mjesto u “Elektroprivredi BiH”.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
12:40 17.12.2020.

Napokon nesto romanticno da se malo odmorimo od crnih corona vijesti...

Avatar rubinet
rubinet
12:10 17.12.2020.

Mi bi rekli : bio je neubrojiv.

DU
Deleted user
07:31 18.12.2020.

Klasični islamski terorista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije