Naslovnica Sport Borilački sport

Zaklada hrvatskih sportaša pomaže Branku Cikatiću s 20 tisuća kuna

U petak su Branka Cikatića u Kliničkoj bolnici na Svetom Duhu posjetili glavni tajnik HOO-a Josip Čop i naša najpoznatija sportska nutricionistica Mimi Vurdelja
12. listopada 2018. u 18:03 3 komentara 960 prikaza
Branko Cikatić
Foto: Tino Jurić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

Zaklada hrvatskih sportaša (ZHS), čiji su osnivači Hrvatski klub olimpijaca, Sportske novosti i Hrvatski olimpijski odbor, dodijelila je teško oboljelom bivšem prvaku u borilačkim sportovima Branku Cikatiću financijsku potporu od 20.000 kuna.

Branko Cikatić DOBRE VIJESTi Branko Cikatić prebačen na liječenje u Zagreb, pomogla mu dva sportska velikana

Odluka je usuglašena elektronskim izjašnjavanjem članova Upravnog vijeća Nike Fleiss, Zorana Primorca, Marija Zorka, Dubravka Šimenca, Danire Bilić i Vjekoslava Lovrića dobila je trenutačnu pravomoćnost. 

Branko Cikatić
1 / 4
Branko Cikatić

Uslijed teškog zdravstvenog stanja, legendi hrvatskih borilačkih sportova, a okušao se u kickboxingu, tajlandskom boksu, taekwondou i judu, potrebno je dugotrajno liječenje i rehabilitacija te je dodijeljeni iznos namijenjen upravo troškovima zahtjevnog bolničkog tretmana i lijekova.

Predsjednik Zaklade hrvatskih sportaša, Dubravko Šimenc, nije krio zadovoljstvo zbog ove odluke:

- Zaklada djeluje po svom Statutu i, sukladno njegovim odrednicama, propisuje kome i kada trebamo pomoći, a danas je Branko Cikatić u takvoj situaciji da mu je potrebna potpora u liječenju. Stanje mu je teško i prije dva tjedna prebačen je iz kninske bolnice u zagrebačku na Svetom Duhu, zahvaljujući ponajprije promptnoj reakciji gradonačelnika Milana Bandića i ravnatelja Kliničke bolnice Sveti Duh Mladena Bušića. Sada ima zadovoljavajuću zdravstvenu skrb i vjerujem da će on, kao dokazani borac i šampion, pobijediti bolest - kazao je Šimenc, koji je želio istaknuti i neke probleme koje je aktualizirao upravo Cikatićev slučaj.

Branko Cikatić Branko Cikatić Životna borba Hrvatskog tigra, leži nepokretan u bolnici

- Vlada RH osigurala je novac za sportsku izvrsnost i stvarno zaslužuje sve pohvale za to jer mnogi bivši vrhunski sportaši žive samo od tih naknada. Međutim, u tom programu nema sportaša iz neolimpijskih sportova i disciplina pa su tako izvan njega ostale legende poput Šurbeka, Dragaša, Cikatića…Nikad se ne zna tko je sljedeći kome će biti potrebna pomoć i zato bih želio da naša zaklada osigura novac veći od godišnjeg iznosa od 50.000 kuna, koji dobijemo od Hrvatskog olimpijskog odbora. Ali u to se trebaju uključiti svi sportaši i pomoći da napravimo akciju po uzoru na Zakladu Ane Rukavine.

U petak su Branka Cikatića u Kliničkoj bolnici na Svetom Duhu posjetili glavni tajnik HOO-a Josip Čop i naša najpoznatija sportska nutricionistica Mimi Vurdelja, uvjerivši se u ozbiljnost njegova zdravstvenog stanja.

Algebra
PRIJAVE TRAJU
Kako do 10.000 eura? Dovoljna vam je odlična ideja za startup
  • batman:

    Pet miseci čovik se bori za život,a gradovi koje je proslavio po svitu Split i Solin nisu ništa napravili za ovu legendu.Koji smrdljivci..👎👎👎👎🖕🖕🖕🖕

  • Avatar Grubi
    Grubi:

    Neka se ovaj hohštapler Čop sto ga je došao posjetiti odrekne dijela svoje plaće koju izražava u koeficijentima a ne u kunama, i bit će vise nego sto su mu službeno dodijelili....