Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Zagrebaši s najmanjim budžetom idu po četvrtfinale

25.03.2017., Arena Zagreb, Zagreb - EHF Liga prvaka, osmina finala, PPD Zagreb - Telekom Veszprem. Mirsad Terzic, Stipe Mandalinic.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/Pixsell
01.04.2017.
u 14:55

Nažalost, statistike baš puno ne znače uoči današnje utakmice. Statistika je za mene prošlost. Kao i tradicija. Danas moramo igrati najbolje što znamo, moramo odlično igrati obranu 5-1 koja nikako ne odgovara mađarskoj momčadi. Moramo zaustaviti njihove polukontre i kontre, što znači da u napadu moramo igrati gotovo bez pogreške. Naša vanjska linija mora biti iznad 70 posto učinkovitosti – istaknuo je Silvio Ivandija, trener PPD Zagreba

Rukometaši PPD Zagreba pokušat će danas u Veszpremu (17.30 sati) u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka napraviti pravi mali pothvat. A to je prvi put u povijesti pobijediti Veszprem na njegovu parketu. Pokušat će današnja generacija napraviti što nije uspjela ona najbolja s Golužom, Matoševićem, Ćavarom, Jelčićem, Jovićem, Bilićem, koja je 1995. godine ondje igrala neodlučeno (23:23).

Statistike su prošlost

No, ima i jedna druga statistika koja Zagrebu ide naruku. Naime, do sada su zagrebaši 12 puta igrali u osmini finala Lige prvaka te jednom u osmini finala Kupa kupova. Od 13 pokušaja, u četvrtfinale su ušli čak deset puta.

– Nažalost, statistike baš puno ne znače uoči današnje utakmice. Statistika je za mene prošlost. Kao i tradicija. Danas moramo igrati najbolje što znamo, moramo odlično igrati obranu 5-1 koja nikako ne odgovara mađarskoj momčadi. Moramo zaustaviti njihove polukontre i kontre, što znači da u napadu moramo igrati gotovo bez pogreške. Naša vanjska linija mora biti iznad 70 posto učinkovitosti – istaknuo je Silvio Ivandija, trener PPD Zagreba.

Kada razmišlja o napadu, onda vjerojatno misli na Stipu Mandalinića koji bi nakon duljeg vremena napokon morao igrati na visokoj razini, a to znači da bi mogao postići osam-devet pogodaka.

– Čak sam za tu utakmicu pojačao vanjsku liniju. Velko Markoski ostat će na tribini, a u sastav će Stefan Vujić koji kreativnošću u napadu može puno toga napraviti – rekao je Ivandija.

Od 26 odigranih utakmica u osmini finala, zagrebaši su slavili u 13, jednom su igrali neodlučeno, a 12 puta izgubili. Zanimljivo je da su samo jednom izgubili obje utakmice u osmini finala, od Barcelone (26:33 i 33:36). Također, samo su dvaput pobijedili u obje utakmice, u godinama kada su dvaput osvojili Kup prvaka. Tako su 1992. godine dvaput svladali Duklu, a godinu dana kasnije dvaput su bili bolji od Makabija.

Triput kada su ispadali u osmini finala igrali su sa zaista u to vrijeme jakim klubovima – Flensburgom, Barcelonom i RN Löwenom. U najdramatičnije ukupne pobjede u osmini finala ubrojit ćemo četiri utakmice. Prva je iz 1995. godine. Moskovski CSKA pobijedio je u prvoj utakmici s 32:21 i malo je tko vjerovao da hrvatski prvak može nadoknaditi takav zaostatak. No, dogodilo se čudo u Ledenoj i Zagreb je pobijedio čak sa 16 pogodaka prednosti. Godinu dana kasnije – nova drama. Zagreb pobjeđuje u Ledenoj Celje s 25:20, a u gostima gubi s 21:25 i s pogotkom više ipak ide dalje.

Vujovićev lanjski pothvat

Godine 2005. u kojoj zbog kazne EHF-a nisu imali pravo igrati u Kupu prvaka, zagrebaši su igrali u Kupu kupova. U osmini finala imali su za suparnika Valladolid i išli su dalje zahvaljujući većem broju pogodaka u gostima (27:22 u Zagrebu i 26:31 u Valladolidu). I lani je Vujović napravio pothvat kada je nakon poraza od Löwena u Zagrebu, u gostima slavio pobjedu s dva pogotka prednosti.

>>Hrvatska u drugom šeširu ždrijeba kvalifikacija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije