Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATO LICE U središtu Skopja plakati sa Zagrebovim rukometašem

Zagrebaš Kiril Lazarov najveća makedonska sportska zvijezda

02.12.2008.
u 15:57

Samo 43 dana prije početka svjetskoga prvenstva rukometaša u Hrvatskoj, u Makedoniji je počelo europsko prvenstvo rukometašica. Šetajući širim središtem Skoplja nismo primijetili išta što bi upućivalo na to da se u gradu održava velika rukometna priredba. Jedina su poveznica s rukometom plakati s nasmiješenim Kirilom Lazarovom, rukometašem Zagreba Croatije osiguranja. Treći strijelac Lige prvaka i najpopularniji rukometaš Makedonije reklamira čokolade Dorina.

Lakše nego Zagrebu
- Europsko prvenstvo rukometašica puno je lakše organizirati nego svjetsko prvenstvo rukometaša. Sve četiri skupine rukometašica igraju se u samo dvije dvorane. Sve reprezentacije u Ohridu i Skoplju smještene su u istom hotelu - rekao je Marijan Načevski, direktor organizacijskog odbora i bivši sjajni rukometni sudac.

Obje dvorane u kojima se igra relativno su nove, posebice skopska “Boris Trajkovski” koja je sagrađena ove godine i prima 7000 gledatelja. Dvorana “Biljanini izvori” u Ohridu sagrađena je 1998. godine i prima 3500 gledatelja.

Ulaznice su još skuplje
Za razliku od SP-a u Hrvatskoj, utakmice EP-a rukometašica izravno će prenositi makedonska državna televizija. Posebna emisija dnevno traje od 16 do 24 sata. Svaki dan izravno se prenose dvije utakmice, dok se treća emitira naknadno. Studio u obje dvorane ugostit će brojne goste. Jedan od prvih bio je Časlav Dinčić, makedonski izbornik.

- Svjesni smo da smo daleko od uloge favorita prvenstva, no dat ćemo sve od sebe da gledateljima priuštimo što više radosti. Zato pozivam sve ljubitelje rukometa da do vrha napune dvoranu i daju nam potporu, a mi ih nećemo razočarati - rekao je Dimčić.

Zanimljivo je da su cijene ulaznica znatno skuplje negoli za svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj. Tako, primjerice, dnevna ulaznica za prvi krug stoji 220 kuna, u odnosu na 150 kuna koliko će stajati ulaznice za prvi krug u Hrvatskoj. Za drugi krug dnevna ulaznica stoji 450 kuna, te za polufinale i finale vrtoglavih 1100 kuna. A ulaznica za finale SP-a u Areni Zagreb stajat će najviše 700 kuna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije