Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zagrebačko 'špananje' protiv splitskog 'dišpeta' na Maksimiru

Lokomotiva (1)
Foto:
1/3
PR
Autor
PR članak
13.08.2012.
u 11:48

Lokomotiva i Hajduk utakmicu petog kola Prve HNL igraju u nedjelju, 21h

U nedjelju pred nama na Maksimiru nas, zasigurno, očekuje odlična utakmica. Susreću se Lokomotiva i Hajduk, dvije mlade, izuzetno talentirane ekipe pune mladih reprezentativaca koje su odlično ušle u novu sezonu. Zagrepčani i Splićani još ne znaju za poraz, a njeguju vrlo lepršav i dinamičan način igre koji odiše srčanošću.

Momčad s Kajzerice trenutno se nalazi na petom mjestu na tablici s dvije pobjede i dva neodlučena rezultata. Nakon dvije uvodne pobjede protiv Zagreba i Intera, remizirali su s Osijekom i Rijekom. Protiv Rijeke su Lokosi „odigrali čarobnih pola sata“ prema riječima njihova trenera Tomislava Ivkovića, „a sada je na nama da nastavimo u istome ritmu i steknemo navike ostvarivanja dobrih rezultata“. Zaista, u tih su pola sata njegovi igrači stvorili veliki broj prilika, a visokim su presingom protivniku uzimali lopte blizu njihovog kaznenog prostora. To je onaj brzi nogomet na kojemu Ivković inzistira, a rijetko se vidi na hrvatskim terenima i poziva ljude na tribine. Ukoliko mladići s Kajzerice nauče ponavljati takve predstave niti Hajduk im se neće lako oduprijeti. U prethodnom je susretu ovih dvaju protivnika Lokomotiva ostvarila pobjedu 1-0 na Poljudu. Prosjek godina mlade ekipe Lokosa kreće se oko 20, a trenutno imaju četiri mlada reprezentativca

Hajdukovci su, s druge strane, ohrabreni odličnom partijom i pobjedom u Milanu lako porazili Zagreb i došli do prvog mjesta na tablici. Najbolji strijelci Majstora s mora trenutno su Caktaš i Vukušić s po tri pogotka na kontu. Momčad Miše Krstičevića odiše snagom, temperamentom i upornošću, upravo onime što je tradicija momčadi s Poljuda, a što im je toliko nedostajalo posljednjih godina. Krstičević je prošle sezone na taj način pripremio Hajdukove juniore koji su osvojili prvensto ispred Osijeka i Dinama, a sada je jednak način rada prenio na prvu momčad što očigledno djeluje. Fantastična pobjeda nad velikim Interom u Milanu rezultat je takvog načina rada i razmišljanja. „Stvaramo dosta šansi i dajemo puno golova“, kaže Krstičević o igri svoje ekipe. Hajdukovci su izuzetno siloviti i moćni, potpuno predani momčadskoj igri što su prepoznali i njihovi navijači koji im pružaju žestoku podršku.

Lokomotiva i Hajduk u sklopu petog kola MAXtv Prve HNL borit će se za nove bodove u nedjelju od 21 sat na stadionu Maksimir. Ulaznice će gledatelji moći kupiti na dan utakmice od 18 sati ispod zapadne tribine po cijeni od 60 kuna (tribina Zapad) i 100 kn (loža). Ulaznice za gostujuće navijaće za južnu tribinu prodaju se na blagajni u Budakovoj ulici po cijeni od 40 kn. 

Više informacija na http://nklokomotiva.hr/

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?