Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FUTSAL

Zagrebački Alumnus novi prvak Hrvatske

Alumnus
Foto: Alumnus
1/3
09.06.2014.
u 14:52

- Još ne vjerujem da je Alumnus prvak Hrvatske! Siguran sam da nas On gore prati i vidi koliko smo truda, htijenja i odricanja uložili u ovo i to nam je na najljepši mogući način vratio. Mi smo obitelj Alumnus i tako smo se tijekom svih sezona i odnosili - istaknuo je Hrvoje Penava.

U petoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske u malom nogometu momčad zagrebačkog Alumnusa svladala je makarsko Novo Vrijeme Apfel rezultatom 3:2 i tako osvojila svoju prvu titulu prvaka!

Pred šestotinjak gledatelja u zagrebačkoj Martinovki Studenti su, kako ih od milja zovu navijači, došli do treće pobjede nad makarskim Novim Vremenom Apfel. U napetoj utakmici koja je obilovala prilikama za domaćina, gosti su ipak prvi poveli pogotkom Babića u 16. minuti. Rezultat u 21. minuti u egal stavlja Alumnusov Penava, koji ubrzo zabija i svoj drugi pogodak čime Alumnusu osigurava vodstvo. 

Novo Vrijeme Apfel okušalo je sreću i s golmanom-igračem te minutu prije kraja susreta Jelavić uspijeva izjednačiti i tako zapaliti 50-ak navijača iz Makarske na tribinama. Ipak, raspoloženi Penava u posljednjoj minuti susreta postiže hat-trick i Alumnusu osigurava naslov prvaka, na sveopće oduševljenje publike u Martinovki. Kao pravi Studenti koji diplomiraju, i oni su novu titulu između ostaloga proslavili bacajući kapice u zrak.

- Još ne vjerujem da je Alumnus prvak Hrvatske! Siguran sam da nas On gore prati i vidi koliko smo truda, htijenja i odricanja uložili u ovo i to nam je na najljepši mogući način vratio. Mi smo obitelj Alumnus i tako smo se tijekom svih sezona i odnosili – tijekom lijepih, ali i ružnih dana. Sad treba uživati u ovome i još jače zapeti. Mislim da su svi gledatelji, oni na tribinama, ali i oni ispred malih ekrana mogli uživati u lijepoj futsal predstavi - istaknuo je Hrvoje Penava

- Naši snovi su konačno postali stvarnost! Večeras smo ispisali povijest i pokazali svima da se uz rad i disciplinu može postići puno, a rezultati onda dolaze sami od sebe. Što reći nego - ova generacija je napravila svoje, diplomirali smo!  - rekao je Milan Martulaš, predsjednik Alumnusa i jedan od njegovih osnivača.

Alumnusu je ovo prva titula prvaka Hrvatske. Klub koji je skupina studenata osnovala prije svega šest godina do danas se razvio u jedan od najprepoznatljivijih futsal brendova u Hrvatskoj, ali i šire. Okosnicu momčadi i dalje čine studenti ojačani zvučnim imenima hrvatske futsal scene, poput Matije Capara i Matije Đulvata. Trener Studenata je Mićo Martić, svjetski poznati trener futsala, ujedno i izbornik finske reprezentacije. Kako i sami često ističu, klub funkcionira poput jedne velike obitelji u kojoj su zajedništvo i momčadski duh uvijek na prvom mjestu. Upravo te kvalitete nastoje se usaditi i u najmlađe kategorije igrača u klubu, s kojima se zbog velikog interesa aktivno radi. 

Svi oni studenti koji su bili na osnivačkoj skupini kluba i danas su njegov dio: ako ne na parketu, svoj doprinos daju obnašajući neku od klupskih funkcija.Čini se kako Alumnus pokazuje kako se red, rad i disciplina doista isplate. Tako su prošle godine kao jedini predstavnik regije nastupali na prestižnom turniru u Kuvajtu gdje su u konkurenciji od 16 klubova osvojili sjajno četvrto mjesto. Ove godine brojnim trofejima mogu dodati još jedan: onaj najbolje momčadi u Hrvatskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije