Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI

Zagreb bi uskoro mogao dobiti i drugi teniski savez

Franjo Luković
Foto: Boris Ščitar
17.03.2016.
u 14:55

'Poziv za ovaj sastanak članovi ZTS-a i ja dobili smo u ponedjeljak u 20.21 sati, dakle samo nešto manje od dva dana prije sastanka. To se tako ne radi.'

Sastanak čelnika Hrvatskog teniskog saveza s članovima Zagrebačkog teniskog saveza i predstavnicima zagrebačkih teniskih klubova nije bio uspješan. Naime, Hrvatski teniski savez želi, po jednom članku Statuta, uza ZTS osnovati još jedan savez u Zagrebu, koji bi se zvao zajednica.

Valjda čovjek može spavati...

– To neće ići. Poziv za ovaj sastanak članovi ZTS-a i ja dobili smo u ponedjeljak u 20.21 sati, dakle samo nešto manje od dva dana prije sastanka. To se tako ne radi. Kada sam taj isti dan oko 21 sat zvao Miroslava Zečića, direktora ZTS-a, da mi objasni o čemu se radi, nije mi se javljao na mobitel – rekao je Franc Regina, dopredsjednik HTS-a.

Na to je Zečić odgovorio:

– Valjda mogu spavati u to vrijeme a da me nitko ne uznemirava.

Franjo Luković, predsjednik HTS-a, pokušao je mirnim tonom doći do rješenja.

Teško će se složiti

– U redu, naći ćemo se svi zajedno za tjedan dana. Dostavit ćemo vam zaključke prijedloga našeg odvjetničkog tima. Imate li vi neko bolje rješenje, dapače. Prihvatit ćemo ga. Ali, vjerujte da ga nema – istaknuo je Luković.

Čemu ova strka? Činjenica je da će se uskoro održati skupština HTS-a i da se već šire priče kako u ZTS-u nisu zadovoljni radom trenutačne vladajuće strukture. Priča se da je savez u velikom dugu, da su neki veliki sponzori izašli iz financijske strukture. A ZTS na skupštini daje šest delegata. To je ujedno i šest velikih glasova za traženje smjenjivanja.

– Nema problema da ZTS predloži jednog svog delegata u skupštinu – dodao je Luković.

No ako bi se osnovala zajednica, ZTS bi davao jednog, a nova zajednica šest delegata. Ali, gdje to postoji da u jednom gradu postoje dva identična saveza.

– Naravno da toga nema nigdje. Uostalom, to je protuzakonito – istaknuo je Regina.

Luković je na kraju naglasio:

– Ne želim se ponovno kandidirati za predsjednika HTS-a ili dovoditi sponzore ako skupština ne bude valjana. Zato vas molim da dobro razmislite i da za sedam dana imamo dobro rješenje.

Kad se dvije strane nisu uspjele složiti, teško da će se nešto bitno promijeniti u sedam dana.

>> Luković na sjednici Skupštine preuzima HTS

Komentara 1

Avatar gecdra
gecdra
16:19 17.03.2016.

Ja bi drugu pučku kuhinju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije