Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA SE ZA PDV Aktualnom hrvatskom prvaku porezna je uprava blokirala račun

Zadranima blokiran račun, strancima plaćeno

17.11.2008.
u 15:16

Klubu s Višnjika blokiran je račun!? To nam je potvrdio Kristijan Magaš, predsjednik KK Zadar, ističući kako ipak nema razloga za prevelike brige budući da se to, kako je rekao, već događalo.

Blokada porezne uprave
Tvrdi također da su svi stranci na vrijeme plaćeni i da među zadarskim košarkašima neće biti štrajka. - Naši domaći igrači znaju da mi svake godine imamo probleme s isplatama do konca tekuće godine, a da je nakon toga i s dotokom novca iz proračuna sve u redu.

- Nažalost, nekim igračima dugujemo nešto novca, no bit će dijelom plaćeni sljedećih dana kada odblokiramo račun - rekao nam je Kristijan Magaš, te istakao kako je račun kluba iz Višnjika blokirala porezna uprava.

- Nismo imali novca za platiti PDV na plaće igračima. Blokada je bila prvo na milijun kuna, no mi smo dug već prepolovili. Očekujemo novac sponzora ovih dana i bit će sve u redu - uvjeren je prvi čovjek kluba iz Višnjika Kristijan Magaš. Kakvo je stanje među samim igračima i trenerom nismo uspjeli doznati.

Aco Petrović nije se javljao ni na više telefonskih poziva, a baš je on prošle šampionske sezone u kojoj se Zadar našao u sličnim financijskim poteškoćama, prvi upozorio na kašnjenje plaća igračima. Zadarski igrači istodobno se nalaze u vrlo važnom tjednu jer će u sljedećih tjedan dana imati možda i najbitnije gostovanje u prvom dijelu lige NLB (Budućnost) te premijeru u Eurokupu.

Europska premijera
Zadar naime igra već za četiri dana, u petak (19 sati) protiv jake Budućnosti u Podgorici i pobjedom će tražiti ostanak u utrci za vodeću poziciju na tablici. Također, 25. studenog Zadrani će odigrati i premijernu europsku službenu utakmicu u svojoj novoj dvorani.

Prvi protivnik bit će im grčki Maroussi, a ako pobijede Podgoričane može se očekivati i odlična posjeta na europskoj premijeri protiv Grka u Dvorani Krešimira Ćosića. Do tada bi trebao biti i odblokiran račun i plaćeni dugovi igračima...?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije