Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAR - OSIJEK 2:1

Zadrani slavili u spomen na Hrvoja Čustića

Želimir Terkeš
VL
03.04.2010.
u 20:06

Nogometaši Zadra pobijedili su večeras zasluženo Osijek pred oko 2600 gledatelja s 2:1. Treća je to uzastopna pobjeda Zadrana koji su u pozitivnom proljetnom nizu od šest utakmica.

Kao i na svim prvoligaškim stadionima uoči početka dvoboja obilježena je 2. godišnjica tragične smrti nogometaša Zadra Hrvoja Ćustića. Igrači obje momčadi na travnjak su, dok se iz zvučnika čula pjesma "Dvanaesti anđeo" u spomen na Hrvoja, istrčali u majicama s njegovim likom, a počast nesretno preminulom nogometašu odana je i minutom šutnje. Dodatnu počast iskazali su mu i navijači Tornada koji su u 24. minuti zakratko prekinuli utakmicu bacivši na travnjak mnogobrojne role papira te uzvikujući "Hrvoje Ćustić" i "Zadarsko srce". - Iako nam je ovo treća pobjeda u nizu, ovu smo željeli najviše kako bi na dostojan način obilježili godišnjicu smrti našeg Hrvoja- kazao je trener Zadra Dalibor Zebić te dodao kako su zbog toga utakmicu počeli s više volje, želje i motiva iz čega je proizišla njihova dominacija u prvih 30 minuta.

Zadar je poveo s bijele točke i to u 17. minuti. Vrlo raspoloženi Terkeš se driblingom na desnom krilu oslobodio osječkoga kapetana Vide te ušao u šesnaesterac da bi ga taj igrač s leđa povukao rukom. Iz opravdano dosuđenog jedanaesterca siguran je bio Ivan Santini. Isti igrač propustio je još dvije dobre prigode za Zadrane, dok se Osijek razbudio tek u završnici 1. dijela kada je stvorio tri izvrsne prigode koji nisu uspjeli pretvoriti u pogodak. Najbolju od njih propustio je Barišić koji je s 12 metara pucao ispod vratara Ježine, ali je u zadnjem trenutku loptu s gol crte u korner izbacio Maruna. - Ako u gostima želite osvojiti bodove, onda prigode koje stvorite morate pretvoriti u golove- komentirao je promašaje strateg Osječana Tomislav Steinbruckner.

Momčad sa Stanova do vodstva 2:0 došla je u 68. minuti nakon kornera kojeg je s desne strane izveo Čuljak. Glavom su loptom igrali njegovi suigrači Puljić i Jerbić, a loptu je u mrežu s pet metara zakucao Terkeš za veliko slavlje na tribinama. - Imao sam dosta sreće pri tom golu- kazao je Želimir Terkeš kojem je 4. prvenstveni pogodak bila nagrada za njegovu vjerojatno najbolju ovosezonsku igru u kojoj je puno otvarao prostor na oba krila, dok je drugi zadarski napadač, Santini, odlično gradio loptu u sredini napada. -Zbog godišnjice Hrvojeve smrti bili smo posebno motivirani, a iako nismo igrali na osobitoj razini, ipak smo bili bolja momčad. Treća pobjeda u nizu, uz šest uzastopnih utakmica bez poraza naš je veliki uspjeh. U mojih šest zadarskih godina ne sjećam se da nam je to uspjelo. Vratio nam se naš dobar rad- istaknuo je Terkeš.

A u završnih 15 minuta utakmice, u kojima je Osijek s dvojicom novih napadača, Pavličićem i Hrnčevićem krenuo na sve ili ništa, gosti su uspjeli smanjiti zaostatak u 80. minuti. Hrnčević je snažno opalio s 25 metara, a loptu koja se odbila glavom je Nikšić sa 11 metara prebacio vratara Ježinu smanjivši na 2:1. Unatoč velikom trudu gosti ipak nisu uspjeli stići do poravnanja.

ZADAR - Stadion na Stanovima. Gledatelja 2600. Sudac: Marin Mlinar iz Zagreba.

ZADAR: Ježina- Puljić, Skočibušić, Glumac- Maruna, Jerbić, Banović (od 73. Čurjurić), Čuljak (od 79. Mršić)- Surać, Terkeš (od 86. Mitrović), Santini

OSIJEK:
Kardum- Vida, Gavrić, Pranjić, Stojkić- Šorša, Kurtović (od 76. Pavličić), Jugović- Barišić (od 62. Pušić), Miličević (od 78. Hrnčević), Nikšić

Žuti kartoni: Zadar (Ježina, Čuljak, Maruna i Jerbić), Osijek (Barišić, Miličević, Pušić i Stojkić)

Strijelci: 1:0 Santini u 17. minuti iz jedanaesterca , 2:0 Terkeš u 68. i 2:1 Nikšić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije