Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA Prošlo je 14 godina od smrti velikana svjetske, hrvatske i zadarske košarke

Zadrani se prisjetili velikog Kreše Ćosića

25.05.2009.
u 19:24

U povodu 14. godišnjice smrti velikana svjetske, hrvatske i zadarske košarke Krešimira Ćosića, nekoliko je izaslanstava danas položilo cvijeće i zapalilo svijeće ispred Krešina spomenika na Višnjiku, nasuprot dvorane koja nosi njegovo ime.

U izaslanstvu košarkaškoga kluba Zadar bili su trener prve momčadi Zmago Sagadin, igrači Todor Gečevski i Rok Stipčević te Krešina sestra Gordana, a uime Udruge Dani Krešimira Ćosića vijenac je položio Radovan Dunatov. Pokojni Krešo svoju košarkašku karijeru počeo je u Zadru s nepunih 18 godina, u svoja dva “mandata” u matičnom klubu osvojio je pet državnih prvenstava, a jedno u majici Cibone. Okitio se i s četiri nacionalna kupa, a s Cibonom i Kupom pobjednika kupova.

No, posebno je vrijedan bio njegov doprinos u reprezentaciji s kojom je osvojio tri zlatna odličja na europskim prvenstvima te tri druga i jedno treće mjesto. Po dvaput je uzeo zlato i srebro na SP-u, a ima i jedno olimpijsko zlato, i to iz Moskve 1980., te dva srebra. Krešo Ćosić također je prvi europski košarkaš izabran na NBA draftu, a godinu dana nakon smrti uvršten je i u košarkašku Kuću slavnih, i to kao treći neamerikanac.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije