Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22. KOLO HNL-A

Zadar s dva igrača manje slomio Rijeku!

Zadar Rijeka
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/8
16.02.2014.
u 19:13

Zadar je u 22. kolu domaćeg prvenstva iznenadio Rijeku i slavio 1:0.

Iznenađenje 22. kola u Stanovima je priredio Zadar pobjedom nad Rijekom (1:0). Treneri ničim nisu iznenadili. Ferdo Milin očekivano se odlučio za zbijeni središnji raspored s petoricom braniča u zadnjoj liniji po potrebi. Milina je napadačka igra zanimala u skladu s objektivnim mogućnostima, što znači da se nije previše zamarao.

Matjaž Kek odlučio je Kramarića držati daleko od vratiju na boku, debitant Moises dobio je ulogu središnjeg razigravača ispred povučenih Močinića i Maleša. Moises definitivno nije igrač lucidnih poteza, riječkoj momčadi naočigled je nedostajao zadnji pas. No, Rijeka ima moć! Nakon dvadesetak minuta relativno uravnotežene igre, Rijeka je počela igrati na snagu, dobivati duele. U 25. i 27. minuti gledatelji su vidjeli jedina dva udarca u okvir vrata u prvom dijelu, oba je uputio Benko. Najbolji strijelac lige dvaput je pogodio vratara Matkovića.

Moises promašivao

Prvi put udarcem sa 17 metara, drugi put u padu s 10 metara. Najbolju priliku propustio je Moises u 42. minuti. Brazilac je odbijenu loptu nakon ubačaja iz kuta dočekao na lijevoj strani, nedomjerenim udarcem sa 7 metara nije pogodio ni tribinu, a kamo li zadarska vrata. Budući da nije mogla uspostaviti tečnu igru, riječka momčad nastavila je forsirati duel-igru. Taman kada je Rijeka malo dignula ritam, u domaćem kaznenom prostoru dogodio se duel između Marića i Weitzera, koji je sudac Batinić prosudio najstrožom kaznom. Hrgović je u 65. minuti bio precizan s bijele točke – 1:0. Težište igre u potpunosti se preselilo na domaću polovicu, gdje je Rijeka bezuspješno pokušavala stvoriti višak sve do 70. minute. Tada je sudac Batinić isforsirano pokazao crveni karton Conu zbog udaranja Benka, pa je Rijeka napokon stvorila višak.

Mujanović nije zabio u 90.

U 82. minuti Hrgović se naslonio na Mujanovića, koji je pao u kaznenom prostoru. Sudac Batinić pokazao je na bijelu točku i drugi žuti karton Hrgoviću. Benkov udarac s bijele točke Matković je obranio. Rijeka je zadnjih desetak minuta igrala s dvojicom igrača više onako kakoje igrala cijelu utakmicu. Da je Mujanović 90. minuti iskoristio najbolju riječku priliku, bila bi to sportska nepravda.

>> Osijek u derbiju začelja svladao Slaven Belupo

Komentara 3

DU
Deleted user
21:11 16.02.2014.

Ma sredit će to Jovanović i Skansi dok si rekao keks.I Zadar izbacit iz 1. lige.Pa neće oni ovakva dva stručnjaka izbacit iz takta.

LI
list68
08:26 17.02.2014.

Sudac se na sve moguće, "i nemoguće načine", trudio pomoći Rijeci.

Avatar mlijeko
mlijeko
20:01 16.02.2014.

Rijeka jednostavno nezna igrati protiv bunkera. Najlošiji pojedinac utakmice je sudac Batinić. Imao se dojam da se utakmica igrala zbog njega ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije