Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROKUP Zadar u Dvorani Kreše Ćosića dočekuje francuski Roanne

Zadar pobjedom u drugi krug

16.12.2008.
u 10:57

Neće to biti bezazlena utakmica i nije uopće bitno što smo ih pobijedili sa 18 razlike u Francuskoj. Njima tada nisu igrala dva ili tri igrača iz prve petorke i u Zadar se sigurno neće doći predati. No, ako se mi postavimo kako treba i ako odigramo prije svega dobru obranu, pobjeda će biti naša – kazao nam je Tomislav Ružić, sve bolji zadarski centar uoči utakmice četvrtog kola Eurokupa između Zadra i francuskog Choralle Roannea u Dvorani Krešimira Ćosića.

Zadar je baš protiv francuske momčadi prije tjedan dana prekinuo crni niz od pet poraza na gostovanjima pobijedivši ih s čak 18 razlike.

Bila je to dosad jedina gostujuća pobjeda u skupini A Eurokupa, a baš zbog toga bi Zadar novom pobjedom gotovo već prekoračio prag ulaska u drugi krug Eurokupa. Naime, Zadrani su pobijedili i grčki Marousssi, a u posljednjem kolu dočekuju ASK Rigu, jedinu momčad koja ih je pobijedila i protiv koje im je potrebna ‘samo’ pobjeda bez ‘ganjanja koš-razlike’.

Zadrani će na Francuze najvjerojatnije kompletni, doduše samo administrativno, budući da Malik Dixon najvjerojatnije neće na parket iako je na klupi. Ponovno je, naime, ozlijedio zglob i to nakon svega nekoliko minuta igre protiv Olimpije.

Ne, nije Malik Dixon poslan u igru prije nego što se oporavio jer distorziju zgloba noge nije zaradio na nozi zbog koje je pauzirao tri tjedna prije povratka na parket. Osim Malika Dixona, problema s prehladom navodno ima i Juby Johnson, no on bi po svemu sudeći mogao na parket na kojem pruža sve bolje partije. Svi ostali su u punom pogonu, ali i u boljoj psihološkoj situaciji. Opet su, naime, među prva četiri u regionalnoj ligi, pobijedili su dva puta zaredom i to ne lake protivnike, a danas bi mogli gotovo pa i osigurati prvi bod za euroligaški ugovor.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije