Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULEB KUP Zadar je pobijedio grčki Maroussi 87-79

Zadar krenuo pobjedom protiv Grka

25.11.2008.
u 21:05

Košarkaši Zadra pobjedom su startali u Eurokupu. U svom novom zdanju, pred 4000 gledatelja, Zadar je pobijedio grčki Maroussi 87-79...

Ključnim se pokazala treća četvrtina koju je Zadar dobio 30-17, te su se tek u tim trenucima domaći košarkaši uspjeli osjetnije odlijepiti od suparnika.

U seriji 16-2 najvažniju je ulogu imao Hrvoje Perić koji je tada postigao sedam poena, dvije je lopte ukrao, te je jednom asistirao. Nakon toga je Maroussi, koji je veći dio utakmice proveo u vodstvu, bio taj koji je prijetio, te se približio na samom kraju, no dramatičnu završnicu nisu izrežirali.

Perić i Garnett ponovno su preuzeli glavnu ulogu kod Zadra, a odličan je bio i Ivanov koji je u posljednjoj četvrtini zabio ukupno deset koševa.

Nakon utakmice trener Zadra Aco Petrović nakon utakmice najavio je da igrači kreću u štrajk od srijede.

- Sutra najvjerojatnije počinje štrajk jer igrači nisu plaćeni, rekao je Aco nakon pobjede u prvom europskom nastupu, te se osvrnuo na priopćenje Cibone.

- Nisam udario Bilića glavom dok sam bio igrač. Nek se Cibona informira drugi puta. Incident se dogodio kad sam bio trener i kad je Bilić došao u moj trenerski prostor, reagirao je Petrović na pripćenje Cibone.

Predsjednik kluba Kristijan Magaš demantirao je Petrovića te napomenuo kako je Zadru u utorak u tri deblokiran račun i igrači su dobili plaće.

U sljedećem kolu (2. prosinca) Zadrani odlaze u goste ASK Rigi u Latviji.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije