Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponovno u akciji

'Zaboravio' suditi penal: Nishimura pomogao Hrvatima u Sydney Wanderersima!

Yuichi Nishimura
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
04.11.2014.
u 10:15

Australska momčad prvi put osvojila Azijsku Ligu prvaka.

Japanski sudac Yuichi Nishimura, koji nam nije ostao u lijepom sjećanju nakon utakmice otvaranja SP-a u Brazilu kad je dosudio dvojbeni jedanaesterac protiv Hrvatske, ponovno je u akciji! Njegove (pogrešne) odluke podigle su prašinu, ovog puta nakon finala Azijske lige prvaka između australskog Western Sydney Wanderersa i Al Hilala iz Saudijske Arabije.

Wanderersi su na domaćem travnjaku slavili 1:0, a u uzvratu Saudijci ispred 70 tisuća gledatelja nisu uspjeli preokrenuti rezultat. Završilo je 0:0 pa je australska momčad prvi put osvojila natjecanje.

Uzvrat je obilježio i Nishimura jer u dva navrata nije dosudio jedanaesterac za Al Hilal. Prva situacija možda i nije bila toliko sporna, no nevjerojatno je da Japanac u 53. minuti nije vidio igranje rukom igrača Wanderersa u kaznenom prostoru. Naravno, domaći igrači 'poludjeli' su nakon takve odluke.

 

Zanimljivo, kako su neki članovi momčadi iz Sydneya hrvatskog porijekla – trener Tony Popović, golman Ante Čović, branič Matthew Špiranović, veznjak Mate Poljak te napadač Tomi Jurić, može se kazati da je Nishimura nakon SP-a u Brazilu doživio potpunu preobrazbu – sada pomaže Hrvatima i zaboravlja suditi jedanaesterce!

>>Japanski savez: Nishimura je čudo od suca, sve zna!

>>Tragikomični sudac Nishimura dobio i svoj crtani film!

Komentara 5

ĆA
ćaćaća
10:32 04.11.2014.

mora malo vratiti za ukradeno iz brazila..

DU
Deleted user
10:57 04.11.2014.

zaboravili ste da su Antony Golec i Brandon Santalab isto hrvatskog porijekla a Mateo Poljak je dosao iz Hrvatske iz Lokomotiva.

Avatar Ivica_ponovo
Ivica_ponovo
12:19 04.11.2014.

Prvo, čestitke WSW na osvojenom naslovu. Iako, što bi stari ljudi rekli:"Anđeli su ih nosili!" Tri moguća kaznena udarca su im oproštena, nekoliko stopostotnih prilika za postizanje pogotka Saudijaca... Ali to je nogomet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije